Publicerad:

Senast ändrad:

Ta hand om varandra och naturen

Naturen ger möjlighet till återhämtning och får oss att må bra. Det har många upptäckt i år. Därför är det extra viktigt att visa hänsyn, både till varandra och till naturen. Här hittar du tips på vad du bör tänka på när du ska vistas ute i naturen.

När många vill vara i naturen är det extra viktigt att visa hänsyn till naturen och till de människor och djur som vi möter där.

Att tänka på:

  • För att alla ska ha en fin upplevelse i naturen, visa hänsyn till de som bor i området. Det kan till exempel handla om att inte gå på åkermark, inte trampa på grödor, inte störa boskap, undvika att gå för nära bostadshus.
  • Ta gärna med dig något att äta ut i naturen, men ta med dig skräpet hem om soptunnan är full.
  • Under sommaren händer det mycket i naturen. Då behöver du hålla hunden under extra stor uppsikt för att inte störa nyfödda djur.
  • Det är väldigt viktigt att du tänker på brandrisken, särskilt när det är varmt och torrt. Elda och grilla helst bara på anvisade platser.
  • Fika och pausa på platser med gott om utrymme där det är enkelt att hålla avstånd till andra besökare.

Fler tips hittar du på Naturvårdsverkets webbplats.

 

Uppdatering 2021-09-23: Länken till Naturvårdsverkets webbplats är ändrad till deras startsida eftersom den ursprungliga sidan som länken gick till inte är aktuell längre.

 


Tipsa webbredaktionen