Publicerad:

Senast ändrad:

Första spadtaget för Dingle förskola

Flera personer på en byggarbetsplats som tar första spadtaget vid en grushög.Förstora bilden

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden fick god hjälp av yngre förmågor vid spadtaget för Dingle förskola.

I onsdags var det dags för det första spadtaget för nybyggnation och renovering av Dingle förskola. De tre befintliga förskoleavdelningarna kommer att renoveras och förskolan byggs dessutom till med två nya avdelningar. Arbetet beräknas vara klart under sommaren 2023.

Spadtaget genomfördes av barn- och utbildningsnämndens ordförande Karin Blomstrand och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Matheus Enholm i sällskap av representanter från kommunens förvaltningar och byggentreprenörer - samt med god hjälp av yngre förmågor.

 

- Nu, äntligen har vi påbörjat satsningen med nybyggnation och renovering av förskolan i Dingle - och vi ser fram emot anpassade och fräscha lokaler för våra barn och vår personal, berättade Karin Blomstrand i sitt tal vid spadtaget.

 

Förutom renovering av tre avdelningar och tillagningskök samt byggnation av ytterligare två avdelningar - så utförs även åtgärder som installation av solceller, ny smart ventilation, ny layout på avdelningarna, ny parkeringslösning vid lämning och hämtning, nytt återvinningsrum med mera.

 

Dingle förskola kommer att värmas upp med solceller och bergvärme, och även med den nya tillbyggnaden på 400 kvm, så räknar man ändå med att kunna halvera energiförbrukningen jämfört med tidigare.

 

Två personer på en byggarbetsplats som håller i spadar.Förstora bilden

Karin Blomstrand, barn- och utbildningsnämndens ordförande och Matheus Enholm, samhällsbyggnadsnämndens ordförande tog det traditionella första spadtaget.

 

- Det känns riktigt kul att komma igång med renoveringen och utbyggnaden av ännu en skolbyggnad i kommunen, säger Matheus Enholm. Vi har sett hur bra resultat det blivit på våra andra nu avslutade projekt, så nu ska vi se till att det blir lika bra här. Även utemiljön kommer att få en ordentlig utökning och upprustning. Jag tror och hoppas att detta kommer bli ett stort lyft för hela samhället.


Under byggtiden kommer förskoleverksamheten att bedrivas i anslutning till Centrumskolan i Dingle.


- Under tiden Dingle förskola renoveras och byggs till, har verksamheten flyttat in i tillfälliga moduler intill Centrumskolan, berättar Mia Elofsson, avdelningschef förskola i Munkedals kommun. Modulerna är ljusa och fina och anpassade för förskoleverksamhet - och maten till förskolebarnen tillagas i Centrumskolans kök.


Arbetet med renovering och byggnation av förskolan beräknas vara klart under sommaren 2023.





Tipsa webbredaktionen