Publicerad:

Senast ändrad:

Närproducerat och populära rätter på Måltidens dag

Kvinna i cirkuskostym som håller upp en plåt med muggar med chokladpudding med grädde.

Personalen i köket på Kungsmarksskolan skojade till det lite extra.

I dag, torsdagen den 19 oktober, är det den Offentliga måltidens dag och det uppmärksammade Munkedals kommun genom att servera populära rätter gjorda på lokalproducerat kött. Måltidsenheterna serverade även en dessert för att sätta lite extra guldkant på vardagen dagen till ära.

I förskola och skola serverades tacogratäng med salladstillbehör. Till dessert serverades chokladpudding med en liten gräddklick.

 

Bildspel från kök och matsalar inom förskola och skola.

 

Inom äldreomsorgen serverades kålpudding med gräddsås, potatis, morötter, sallad och rårörda lingon. Till dessert serverades chokladmousse.

 

Bildspel från kök och matsalar inom äldreomsorgen.

 

I matsalarna fanns även material från MATtanken uppsatt och tillgängligt. MATtankens syfte är att bidra till hållbara offentliga måltider.

 

Läs mer om MATtanken och Offentliga måltidens dag

 

Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller tredje torsdagen i oktober varje år.

 

 

Följ gärna våra måltidsenheter på Instagram!

@malet_ar_maltiden


 

 

 

Tipsa webbredaktionen