Publicerad:

Senast ändrad:

Munkedals kommun stod värd för Ett enat Bohusläns årsmöte

Gruppbild på deltagareFörstora bilden

Sedan 2014 samverkar Bohusläns kommuner och besöksnäringens aktörer kring Bohuslän som destination. Bild från årsmötet på Ulkeröds Gård 2024.

Ett enat Bohuslän är namnet på en samverkan mellan kommuner, lokala turistorganisationer, Turistrådet Västsverige och näringslivet i syfte att stärka den bohuslänska besöksnäringen. I fredags höll Ett enat Bohuslän årsmöte på Ulkeröds Gård där Munkedals kommun stod värd.

Sedan 2014 samverkar Bohusläns kommuner och besöksnäringens aktörer. Denna samverkan går under namnet ”Ett enat Bohuslän” och innebär ett nära samarbete mellan offentlig och privat sektor för att stärka den bohuslänska besöksnäringen. Hållbarhets- och gästupplevelseperspektiv ska genomsyra alla insatser. I år firar samarbetet 10 år.

 

Årsmötet för Ett enat Bohuslän hålls varje år i en bohuslänsk kommun. Denna gång var det Munkedals kommun och Ulkeröds Gård som stod för värdskapet. Årsmötet leddes av ordföranden för Ett enat Bohuslän, Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande i Kungälv.

 

- Det är fantastiskt roligt att vi fick möjlighet att stå värd för årsmötet och att få visa upp vad vår vackra kommun har att erbjuda, speciellt som samverkan nu firar 10 år, säger Louise Skaarnes, kommunstyrelsens ordförande i Munkedals kommun.

 

På mötet deltog bland annat representanter för besöksnäringen, politiker och tjänstemän från alla deltagande kommuner, turistrådet, lokala turistorganisationer med flera.

 

Med på videolänk var även Madeleine Jonsson (mp), ordförande i Miljö- och regionutvecklingsnämnden inom Västra Götalandsregionen, samt Tobias Andersson, (sd), ordförande i riksdagens näringsutskott.

 

Mer information

Läs mer om samverkan Ett enat Bohuslän på Västsveriges webbplats.

 

 

Tipsa webbredaktionen