Måndag 21 Maj
Startsida
Tillgänglighetsdatabasens logotyp
Information om tillgänglighet
i lokaler och naturområden

Återkommande gemensamma aktiviteter

De allra flesta tycker att det känns roligt att börja skolan igen efter sommarlovet. Det firas på Bruksskolan med att gemensamt äta glass ute på någon av skolans inbjudande gräsmattor. Det ska kännas, att det är lite festligt att börja skolan.

Trivseldag

För att lyckas i skolarbetet är det viktigt att man mår bra. De sociala relationerna spelar stor roll i hur man mår. På Bruksskolan är det är viktigt att eleverna känner varandra och vågar umgås med barn de inte känt förut. Därför satsar skolan på en gemensam trivseldag i början av höstterminen.

Då träffas eleverna i åldersgrupper och går en promenad till någon trevlig plats, såsom Kaserna eller skogen på "Knappen". Där grillas det korv och äts matsäck och sedan leker vi och har roligt tillsammans.

Lådbilsrally

Sedan några år tillbaka arrangeras det lådbilsrally på Bruksskolan. Eleverna deltar frivilligt i konstfullt utformade lådbilar, som många har byggt under hela sommarlovet. Starten sker uppe i en backe nära Bruksskolan och sedan gäller det att rulla längst. Det finns en lång bana och en litet kortare. Många engagerade pappor deltar med liv och lust som ivriga påhejare och servicemän.

De elever, som inte deltar är ändå engagerade genom att hjälpa till att putta upp sina kamrater till start  och sedan vara hejarklack. Nästa dag när resultaten är uträknade sker stor prisutdelning. Man kan få pris både för bästa prestation och för snyggaste ekipage.

Idrott

De äldre eleverna på skolan deltar varje höst i en friidrottstävling med Munkedalsskolans elever. Ungdomarna träffas också varje vår på Bruksskolan där de tävlar i orientering. Dessa tillfällen är viktiga eftersom ungdomarna ganska snart kommer att träffas på Kungsmarksskolan och eventuellt bli klasskamrater i åk 6.

Eleverna på Bruksskolan har också en innebandyturnering, en fotbollsturnering och en basketturnering varje vår. Dessa aktiviteter planeras och genomförs till stor del av eleverna själva.

Sidansvar: Louise Olsson
Senast uppdaterad 2015-08-03

Kontakt
Rektor
0524-182 65
Samling på skolgården

Samling på skolgården

Lådbilsrally

Lådbilsrally

Fotbollsmatch

Fotbollsmatch

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2015-08-03 | Om webbplatsen