Måndag 21 Maj
Startsida
Tillgänglighetsdatabasens logotyp
Information om tillgänglighet
i lokaler och naturområden

Fakta om Bruksskolans Indienprojekt

Projektet startades 1985, som en följd av att en av skolans lärare besökt en fredskongress och där fått idéer om hur man kan arbeta konkret med barn och bistånd.

Som kontaktförening har vi Barnen Framför Allt (BFA) i Göteborg.

Detta är en ideell förening med auktorisation för adoptioner. BFA bedriver också ett omfattande biståndsarbete, och de förmedlar kontakter mellan oss och våra fadderbarn.

Varje klass på Bruksskolan har ett eller två fadderbarn. Barnen bor söder om Bombay i ett mycket fattigt område. De bor med sina föräldrar som till största delen är analfabeter. Bruksskolan har totalt 12 fadderbarn. Två gånger om året får vi rapporter som innehåller betyg, hälsostatus, familjesituation samt ett fint foto. Våra elever har personlig kontakt med sina fadderbarn via brev, teckningar, julkort mm. För pengarna får barnen skolgång och all utrustning för skolarbetet. Även hälsokontroller ingår. Pengar läggs också undan för framtida yrkesutbildningar.

Så här arbetar vi:

Varje fredag skickas sparbössor runt i klasserna. Sparandet är frivilligt! Pengarna går oavkortat till projektet och man får otroligt mycket för pengarna i Indien.

FN-dagen (24 oktober) har vi olika aktiviteter, med bl.a. besök från BFA.

Ibland har vi en större satsning på en ”aktivitetsdag” med många olika inslag.

Julkortsförsäljning, vi får gratis julkort vilka barnen kan sälja till nära och kära för mycket liten peng.

Av projektet får vi ut bl.a. fredsfostran. På ett konkret sätt får våra elever lära sig om barns levnadsvillkor ute i världen. Vi hoppas också att detta skall bidra till att motverka rasism och främlingskap. Att eleverna gör något för någon annan utan egen vinning. De får också träning i att skriva på engelska. All personal är engagerad i projektet.

Projektet är opolitiskt.

Med vänlig hälsning!

Personalen på BruksskolanSidansvar: Louise Olsson
Senast uppdaterad 2015-08-03

Indien karta

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2015-08-03 | Om webbplatsen