Startsida

"Framtidsfrön" - ett vinnande koncept

Under året har Munkedalsskolan deltagit i projektet "Framtidsfrön". I år har årskurs 4 från vår skola jobbat med projektet. I projektet finns sju olika temaområden att arbeta med. Vi har dels arbetat med Frö-retaget som drivs som ett litet miniföretag i klassen.

Eleverna har fått prova på att vara entreprenörer och utveckla sina säljideér. De har också haft en enklare bokföring och lärt sig skillnaden mellan intäkter och utgifter.

Även projekt snilleblixtarna har de deltagit i. Här har de fått prova på att vara innovatörer. Vi startade det hela med en pillardag, där de helt enkelt fick skruva isär kasserade datorer, videor, mobiler, elvispar m.m. där efter har de själva fått komma på nya idéer. Eleverna har fått utveckla sin kreativitet och fantasi vilket har lett till flertalet nya uppfinningar.

21/4 fick klasserna åka till Göteborg och visa upp sina snilleblixt och frö-retageideér vid en mässa på Världskulturmuseet.  Vi fick också chansen att ta del av andras arbete. Under dagen var vi också på Universeum, vilket också uppskattades. Vid avslutningen av dagen var det dags för prisutdelning.  Det var pris för bästa innovation, bästa säljare, bästa monter/utställning samt bästa konstruktion och design i äggfallstävlingen.

Priset för bästa innovation gick till en elev i 4a på Munkedalsskolan, som vann en prissumma som går till hela klassen.

Stort grattis!

Text: Anne-Christine Johansson
Sidanvarig: Charlotta Liljedahl
Senast uppdaterad: 2016-01-08

Presentation av en av våra produkter

Säljaren pratar om våra produkter. Foto: Anna Sigvarsson

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-01-08 | Om webbplatsen