Startsida

För vuxna och pedagoger

boka en barnbibliotekarie

För pedagoger inom skola och förskola

Jag som har hand om barn- och ungdomsverksamheten på Munkedals bibliotek heter Ulrika Björnram. Om ni har idéer på verksamhet för barn och unga utöver det vi erbjuder nedan, hör av er till mig på tel: 0524-182 17 eller e-post: ulrika.bjornram@munkedal.se.   

Biblioteksvisning på kommunbiblioteket

Vi erbjuder biblioteksvisningar för skolklasser. En biblioteksvisning kan till exempel innehålla; rundvisning i biblioteket där barnen får lära sig hur man hittar bland böckerna, boktips, sagoläsning etc. Visningarna kan anpassas efter behov. Boka i god tid!

Bokprat

Om ni arbetar med ett visst tema eller bara vill ha lite boktips så kan ni höra av er och boka tid för bokprat. Ett bokprat innehåller korta tips om böcker som eleverna sedan kan låna. En boktipsstund tar ungefär 20-30 minuter beroende på hur många böcker som presenteras.

Böcker på beställning

Förskolor har möjlighet att få bokpåsar efter önskemål. Det går till på så vis att man hör av sig med sina önskemål varav barnbibliotekarien plockar ihop ett urval av böcker som sedan kan hämtas upp på biblioteket.

Äppelhyllan logga

​Äppelhyllan

Äppelhyllan är en avdelning med medier speciellt anpassade för barn med olika typer av funktionsnedsättningar. Här finns läs- och lyssnaböcker, talböcker, bilderböcker med extra stor stil, taktila bilderböcker samt teckenspråksmedier.

För mer information om äppelhyllor och medier för barn med funktionsnedsättning kan ni titta på länkarna nedan. Har ni frågor eller förslag angående äppelhyllan hör av er till oss!

På Munkedals bibliotek kan du även få hjälp med Legimus, hur det går till kan du läsa om här.

Kultur i väst om äppelhyllorlänk till annan webbplats

Barnens bibliotek om äppelhyllorlänk till annan webbplats


Språkpuffen logga

Språkpuffen

Språkpuffen är ett samarbete mellan kommunbibliotek, logopeder och Kultur i Väst i Västra Götalandsregionen. Språkpuffar är böcker speciellt utvalda för barn med försenad språkutveckling som till exempel kan hjälpa barnet att träna på olika ljud. Läs mer om Språkpuffen på Kultur i Västs hemsidalänk till annan webbplats.

I Munkedals kommun samarbetar barnbibliotekarie, logoped och specialpedagogeri arbetet med Språkpuffen. På kommunbiblioteket finns en speciell hylla för språkpuffar. Förskolor och föräldrar kan även beställa språkpuffar från kommunbiblioteket till filialerna i Dingle, Hedekas och Hällevadsholm.Sidansvar: Ulrika Björnram

Senast uppdaterad 2016-01-18

Kontakt

Ulrika Björnram

Barn- och ungdomsbibliotekarie

tel: 0524-18217

e-post: ulrika.bjornram@munkedal.se 


Länkar


Varför ska jag läsa högt?länk till annan webbplats

På hemsidan Barnens bibliotek finns tips om böcker angående vikten av att läsa högt.

Läs högt för era barn!länk till annan webbplats

Artikel på hemsidan Kodknäckarna om varför det är så viktigt att läsa högt för sina barn.


© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-01-18 | Om webbplatsen