Startsida

En resa i tiden

Sommaren 2011 genomfördes den första upplagan av "En resa i tiden" . En resa genom kommunens historia med dramatiserade berättelser, matupplevelse och underhållning. Den mycket uppskattade resan har nu blivit årligen återkommande sedan dess, så även 2014 med nya besöksmål och berättelser. 

De två resorna år 2015 gick till Pontus Wiknermuseet, Kaserna, Östra fjället, Kynnefjäll, där föreningen Sörbygdens Musik- och Kulturförening spelade upp en del av sin föreställning Livet på fjället. Därefter gick färden vidare till Stone Zone, Hällevadsholm. Konstnär Lukas Arons visade upp sin ateljé och Lars Wallin hade en snabblektion i didjeridoo. Avslutningsvis blev resans slutmå lTorreby Slott med föreningen Eysteins Hov som spelade upp hur det blev när skolplikten kom till byn. Efter föreställningen stod bordet dukat med buffé. 

År 2016 två nya resor till smedja Volund i Bärfendal, Kynnefjäll och platsen där ortsbefolkningen vaktade trofast i 25 år för att undvika lagring av atomsopor. Vidare till en färd genom torp och gårdar i Stensryr. Avslutningsvis teater och buffé på Munkedals Herrgård.

Arrangemanget kom till tack vare EU-projektet IKON som syftar till att utveckla kulturnäringen. Nu är det en del av kulturutbudet sommartid i Munkedals kommun.

Ny resa 2017

Årets planering av En resa i tiden är igång! Försäkra dig om platser redan nu!

Resan startar kl.13.30 vid kommunkontoret i Munkedal och går genom kommunen. Resan tar ca. 6 timmar Vid besöksmålen vistas du mestadels ute och promenerar korta sträckor. På resan följer en guide med. Resdag: 20 augusti. Ca pris: 545 kr (inkl. resa, guidning, fika och mat) Anmälan: tel. 0524 - 18100 eller e-post: biblioteket@munkedal.se Betalas till Munkedals kommun bg 549 – 6260 Senast 11 augusti 2017. Ange namn. Märk "En resa i tiden".

Bilder nedan från resorna.

Vaktarstugan på Kynnefjäll

Vaktarstugan på Kynnefjäll

Anita Olausson, guide

Anita Olausson, guide

Här en text från två nöjda resenärer från resan 2011.

Från Munkedals torg, vi en buss gick på till "En resa i tiden" skulle färden gå. Torreby Slott första stoppet var här Fru Sörensson och en piga vi träffade där. Sen gick färden vidare till kyrkan i Foss där ett drama utspelades för oss. Enligt sägen från Eddan, en konung dog, När han framför altaret stog. En källa sprang fram ur den karga mark. En källa som sägs bota den som inte är så stark. Nu Gamla Bruket vi stannade vid Där fick vi många data om dåtid och nutid. Sedan bjöd damerna på kaffe med dopp. Detta blev ett givande stopp. Nästa gång vi ur bussen gick, vid Stenehed, vi sång och och skådespel fick. En historik över gravfält, stensättningar och domarring samt att det hade varit exercis däromkring. När vi passerade Blåsopp, berättades om bygdens son Thomas Thorild, filosof, diktare, kom härifrån. På väg till Kynnefjälls Natur och dess pytt i pannaBirkebeinarna gjorde så att bussen fick stanna.På dessa skogsmän fanns nästan ingen hejd men efter en stund fick vi fri lejd. En fin underhållning, medan vi maten tärde,så var det dags att dra våra färde. Mot Munkedal nu hemåt det bar och glada minnen av resan vi har.

  /Inger & Lars — Erik Ringström

Sidansvar: JanOlof Karlsson
Senast uppdaterad 2017-03-02

Kontakt

Kulturutvecklare
E-post: JanOlof Karlsson
Telefon: 0524-181 75

Länkar


2016

En resa i tiden 2016

Fika på Kaserna

Fika på Kaserna

Livet på Östra fjället under 1930 talet

Livet på fjället

Teater

Teater på Herrgården

Stone Zone och Dijeridoo

Stone Zone och Dijeridoo

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2017-04-04 | Om webbplatsen