Startsida
Glad flicka som hoppar. Foto: Lotta Karlsson

Munkedal - Mer av livet

Vi vet att det är ett stort steg att bestämma sig för att flytta till en annan ort. Det handlar om jobb, bostad, vänner och kanske även skolor och förskoleplatser. Det är mycket som ska kännas rätt om man ska våga ta steget ut i det okända.

Vi i Munkedals kommun vågar lova dig mer av allt om du flyttar till oss. Ja, vi är faktiskt så sturska att vi påstår att vi ger dig mer av livets alla glädjeämnen. I kommunen finns allt som krävs för att små och stora ska kunna växa och utvecklas.

Många fina ord, men låt oss förklara lite mer konkret hur vi menar. Kanske kan det sätta igång tankar och funderingar kring vilka livskvalitéer som betyder mest för dig. Kanske är det hos oss du hittar dem?

Natursköna miljöer

Här hittar du allt från kustområdena runt Gullmarsfjorden till den fjälliknande naturen i öster på Kynnefjäll. Genom Munkedal rinner Örekilsälven som är ett av södra Sveriges absolut laxrikaste fiskevatten.

Här kan du få ett lugnt och tryggt boende på lagom långt avstånd från storstadens buller och avgaser. Här finns både hyresrätter och bostadsrätter i vackra miljöer. Den som drömmer om att bo i egen villa kan hitta både tomter och hus till konkurrenskraftiga priser.

Nära till allt

I Munkedal finns ett brett utbud av affärer med god och personlig service. Härifrån är det nära till Oslo, Köpenhamn eller Göteborg. Till närmaste större köpcentrum, Torp i Uddevalla, är det bara 15 minuters bilresa från Munkedals tätort. På lika lång tid tar du dig till härliga salta bad. Eller varför inte en idyllisk insjö? Vildmarken har du på promenadavstånd.

Livskvalitet

I Munkedal hittar du ett brett utbud av fritidsaktiviteter och ett mycket aktivt föreningsliv. Vi erbjuder ett stort utbud av olika sportsliga aktiviteter som häst, golf, kanot, fotboll och ishockey. Men här finns också olika kulturföreningar som sysslar med hantverk och litteratur samt flera aktiva bygdegrupper som bidrar till bygdens utveckling.

Det livslånga lärandet

Vi månar om våra barn och ungdomar, därför är utbildning en prioriterad verksamhet och det finns ett antal grundskolor, även utanför själva centralorten.

Våra gymnasieungdomar erbjuds platser på Uddevallas gymnasieskola, dessutom finns en unik processteknisk gymnasieskola kopplad till pappersbruket Arctic Paper.

Kommunal vuxenutbildning finns på alla nivåer från grundvux till högskola- och universitetsutbildning på Kunskapens Hus.

Den företagarvänliga kommunen

En avgörande anledning till att så många företag etablerar sig i kommunen är det näringslivsvänliga klimatet och samarbetet mellan kommun och näringsliv.

En annan viktig faktor är givetvis Munkedals strategiska läge mellan Göteborg och Oslo.

Näringslivet domineras av pappersbruket Arctic Paper AB som är det största företaget i kommunen. Småföretagen utgör däremot den allra största andelen av samtliga företag. Här hittar du de flesta branscher inom handel, service och tjänstesektorn.

På pendlingsavstånd

Munkedal ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd som täcker in hela arbetsmarknadsområdet norra Bohuslän, Fyrstadsområdet och Göteborg. Därför väljer många att flytta till Munkedal, eftersom de värdesätter en god och trygg boendemiljö, även om de arbetar någon annanstans.

Du som söker det goda livet i en mindre kommun, kontakta oss i Munkedal så får du veta mer.

Om du bara vågar, lovar vi dig mer av livet i Munkedals kommun!


Sidansvar: Håkan Sundberg
Senast uppdaterad 2016-04-26

Kontakt

Kommunchef
Håkan Sundberg
Telefon: 0524-181 65
E-post: hakan.sundberg@munkedal.se

Grusväg Foto Jan-Olof Karlsson

Vägen till ett liv med högre livskvalitet? Foto: Jan-Olof Karlsson

Familj i tre generationer som går i halmstubben på ett tröskat fält.

Tre generationer. Foto: Lotta Karlsson

Vit älg i havrefält med allé bakom och rapsfält. Text: Välkommen till Munkedals kommun!

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-04-26 | Om webbplatsen