Startsida

Temaboende


Förverkliga din hästdröm

Med hästen i centrum
Drömmen om en egen hästgård kan bli sann i Munkedals kommun. Här finns vacker och omväxlande natur och gott om gårdar som kan vara passande som bostad i kombination med hästhållning. Eller vill Du kanske bo i ett "vanligt" hus men med närheten till stallet, ridskolan och de grönskande hagarna? Den möjligheten har Du också.

Vi satsar på dig som vill ha en livsstil där hästarna får ta stor del.

I Munkedals kommun hittar du flera olika ridskolor. Om Du flyttar hit hjälper vi dig och underlättar med beslut och åtgärder för att skapa det perfekta "hästboendet" för just dig.

Landsbygden har under senare tid genomgått stora förändringar som inneburit färre antal jordbruk. Samtidigt har det minskande antalet jordbruk skapat en större möjlighet till hästhållning. Det innebär att allt fler familjer med hästen som intresse funnit ett attraktivt boende som erbjuder dem möjligheten att förverkliga sin livsdröm.

En privat exploatör har sjösatt planerna om en "hästby" i anslutning till Smedbergs gård. Tanken är att erbjuda ett boende för hästintresserade familjer där det finns möjlighet att själv ha häst men att dela på betesmark och ridanläggningar.

Sidansvar: Håkan Sundberg
Uppdaterad 2017-04-24

Hästtjej

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2017-04-24 | Om webbplatsen