Startsida

Näringsliv och entreprenörskap

Munkedals kommun erbjuder ett unikt läge för företagsetableringar.
Kommunen ligger mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på 2,5 miljoner människor.  
Restid till Göteborg är cirka en timma, Oslo cirka två timmar.
Läs mer om näringslivet här

Dingle samhälle.

Dingle samhälle.

Företagsstöd

www.fyrbodal.selänk till annan webbplats kan du som funderar på att starta,
nyligen har startat eller redan driver företag få tips på vart du kan vända dig för rådgivning, kompetensutveckling och finansiering.

 Nyhetsbrevanmälan

Aktuellt för Näringslivet

 • 2017-02-22
  Starta eget
  För dig som ska eller har startat företag håller NyföretagarCentrum Väst i kostnadsfria informationsträffar och kunskapskvällar under våren.

 • 2017-02-22
  Grundkurs i livsmedelshygien
  På uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer
  Hushållningssällskapet Väst att anordna en grundkurs i livsmedelshygien för småskaliga livsmedelsförädlare och landsbygdsföretag, en heldagsutbildning den 8 mars i Vara.


 • 2017-02-22
  Turism för landsbygdsföretagare
  För dig som vill satsa på landsbygdsturism eller redan är igång, så håller Jordbruksverket och Länstyrelesen i Västra Götaland i en kurs nu i vår. Femdagarskursen om turism riktar sig till dig som vill börja med turism verksamhet till exempel boende, kulinariska upplevelser, café och andra upplevelser. Kursen riktar sig också till dig som redan är igång och vill ha mer kunskap för att utveckla ditt företag.

 • 2017-02-07
  WEB-föreläsning i ämnet Framgångrikt bemötande
  Företagarna Munkedal bjuder in till WEB-föreläsning i ämnet Framgångrikt bemötande . Varför lämnar dina kunder dig? Vad är vett och etikett i annonsering och affärsmodell? Mats Danielsson berättar bland annat om hur företags affärsmodeller skapar bemötande som gör att många säljare faktiskt skrämmer iväg kunderna när de gör som de är tillsagda.

 • 2017-01-23
  Bild på Charlotte Trogen som får sitt pris "Unga landsbygdspriset i Väst". Till vänster står prisutdelaren Tina Ehn, Regionutvecklingsnämnden Västra Götaland. Unga Landsbygdspriset i Väst
  Dags att nominera till Unga Landsbygdspriset i Väst!
  För tredje året ska regionutvecklingsnämnden dela ut sitt pris "Unga landsbygdspriset i Väst". Två unga företagare i Västra Götaland får 25 000 kronor vardera. Nu är nomineringsperioden öppen. Förra året var en av pristagarna från Munkedals kommun, nämnligen Charlotte Trogen!


 • 2017-01-19
  Person i blå skjorta skriver under några dokument. Inbjudan
  Visste du att Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun upphandlar tjänster och varor för över 500 miljoner kr/år? Företagarna bjuder in till en inspirerande och kunskapsspäckad kväll med Offentlig upphandling som tema.Man bjuder på en möjlighet att öka din omsättning, höja din kompetens, träffa upphandlarna och andra företagare. Välkommen ikväll, 19 januari, kl 19.00 till Sotenäs Symbioscenter!

 • 2016-11-22
  Bild på näringslivs- och landbygdsutvecklaren Jan-Erik Larsson som står och ler med ena handen i fickan. Jordbiten
  Jordbiten ges ut av Länsstyrelsen i Västra Götalands län och innehåller aktuell information från dess landsbygdsavdelning. I nummer 3 intervjuade man Munkedals kommuns näringslivs- och landsbygdutvecklare Jan-Erik Larsson om Handlarrundan, ett projekt i Sörbygden som startade 30 maj 2014 och som nu är en lyckad satsning på landsbygden! Man kan även läsa en intervju med Charlotte Trogen, vinnare av Unga Landsbygdspriset i Väst, och Kent Johansson, som båda driver butik i Hedekas.

 • 2016-11-17
  Kurs om tillståndsprövning och miljöfrågor
  Är du vattenbrukare eller funderar du på att starta ett företag inom vattenbruk? Eller arbetar du på en myndighet med koppling till vattenbruk? Då är detta en kurs för dig. Göteborgs universitet arrangerar tillsammans med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet och Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk en kurs i tillståndsprövning och miljöfrågor med start i december.


Sidansvar: Jan-Erik Larsson
Senast uppdaterad 2017-04-20

Kontakt

Näringslivsutvecklare
Jan-Erik Larsson
Telefon: 0524-183 64
E-post: jan-erik.larsson@munkedal.se

Munkedals kommun är en del av

Logotype Position Väst
Logga Ägarskifte
Länk till Företagsakuten
Bild på rosa oval med texten Ägarskifte micro skrivet i vitt. Länk till extern sida.

EU:s strukturfonder

Nu kan du söka stöd inom EU:s regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning.
Läs mer om
EU:s strukturfonderlänk till annan webbplats

Saknar Du något på våra sidor?

Du får gärna vara anonym, men om du vill bli kontaktad av oss, var god fyll i ditt namn och e-postadress.

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2017-04-20 | Om webbplatsen