Startsida

Tidigare pristagare


Pristagare av Årets företagare under åren

 1994 ‌

Håkan Carlander, Carlanders Båtvarv AB

 

Familjeföretaget Carlanders Båtvarv har under året utnämnts med högsta ratingen i kreditbedömning – nämligen en trippel A.

 

1995

Lars Johansson, Bewa Bil & Inredning AB

 

Bewa Bil & inredning uppmärksammas för en god affärsidé att handikappanpassa minibussar.

 

1996

Torsten och Tomas Jansson, New Wave AB

 

Torsten Jansson har på några få år fört sitt företag rakt upp i divisionerna och lämnar snart småföretagandets tid bakom sig. Under tre års tid har företaget fått utmärkelser i tidningen Västra Sveriges Affärer & Företag som ett av Västsveriges mest växande företag.

 

1997

Bertil Hansén, Håby Motell & Restaurang AB

 

Bertil har under åren som restaurang och motellägare i kommunen stått emot den hårda konkurrensen inom restaurangrörelsen och har på ett förtjänstfullt sätt drivit och utvecklat sin verksamhet. Konceptet är god hemlagad husmanskost.

 

1998

Lars-Göran Johansson, L-G Konsult AB

 

Företaget verkar inom elbranschen. Man följer hela processen från ritbord till slutbesiktning av elarbetet. Företaget jobbar med stora kunder såsom Akzo Nobel och Arctic Paper AB. Som landsbygdsföretag har man kunnat hävda sig gentemot de stora företagen genom långvariga och goda relationer.

 

1999

Peter Olsson, Niclas Wilhelmsson, Munkedals Tele Radio AB

 

Genom sin starka marknadsföring och stor servicekänsla har man etablerat sig som en av mellersta Bohusläns ledande företag inom tele och elektronikhandel. Peter och Niclas har genom sitt sätt att leda företaget bevisat att man kan bedriva framgångsrik handel utanför städerna, ligga en bit från stora genomfartsleder och ändå utöva stor attraktionskraft.

 

2000

Lennart Blomqvist, Blomqvist bageri AB

 

Lennart Blomqvist har drivit bageriet sedan 1947 och har under åren utvecklat företaget till ett av Västkustens mes t kända varumärke inom bageribranschen.

 

2001

Mats Karlsson, Munkedals Kvarn AB

 

Företaget är en stor tillgång för regionens lantbrukare, särskilt i skördetider. Mats har satsat stort på hästsortiment som innebär att hästfolk från när o fjärran hittar till Munkedals Kvarn.

2002

Henry och Kristina Hansson, Hanssons i Munkedal AB

 

Affärsidén med ett brett sortiment påminner närmast om varuhusens och fyller en stor och viktig funktion i kommunen. Sortimentet i ”Det lilla varuhuset” består av glas, porslin, leksaker, böcker, husgeråd, konfektion, tyger, sytillbehör, garner, kontorsmaterial, klockor, prydnadssaker m.m.

 

2003

Ann-Marie och Charlott Andersson, Lampetten Munkedal AB

 

Genom sin uthållighet, stora servicekänsla och anpassning till marknaden har företaget gjort sig känt som ett av mellersta Bohusläns stora inom belysningsbranschen Lampetten AB har en positiv inställning till att på olika sätt lyfta fram kommunen och orten Håby i sin marknadsföring.

 

2004

Lasse Savik, Leif Karlsson, Tobias Horst, Dingle Glasmästeri

 

Med den entusiasm och stora entreprenörskap som ägarna till Dingle Glasmästeri AB visar är de ett föredöme för kommunens näringsliv. Deras sätt att våga lite utöver det vanliga tyder på stark drivkraft och nytänkande, detta har skapat ett välmående företag som tillfört flera nya arbetstillfällen.

2005

Glenn Hedlund, Centrumhallen i Dingle

 

Med ordning och reda, fräsch miljö, låga priser, öppet hela året samt en duktig och intresserad personal har Glenn och Noomi Hedlund lyckats att öka företagets omsättning med 6 miljoner mellan åren 2002 – 2004.

 

2006

Göran Martinsson, Sonny Hansson, GM-Plåt

 

GM-Plåt har under året lyckats med bedriften att uppfylla kraven för utnämningen till att vara ett av Västra Götalands Gasellföretag.

2007

Bertil Andersson, Bertils Lyft & Montageservice AB


Bertils Lyft & Montageservice har under året lyckats med bedriften att uppfylla kraven för utnämningen till att vara ett av Västra Götalands Gasellföretag. Bertils engagemang i samhällsutvecklingen för glesbygden är en bidragande orsak till utnämningen som årets företag.

2008

Roger Johansson, Bohus Bergssprängning AB

 

Roger har under sina år som företagare haft en årlig tillväxt med ökad omsättning varje år och har idag 30 anställda. Roger är en sann entreprenör med många bollar i luften, bygger sina egna maskiner och har alltid nya projekt på gång för att utveckla företaget och Sörbygden.

 

2009

Sofia och Markus Hallberg, Hallbergs Bensin & Service

 

Sofia & Markus övertog den anrika bensinstationen i Hällevadsholm 2007. Servicen som företaget erbjuder betyder mycket för samhället”Macken” erbjuder dessutom en naturlig kreativ mötesplats för invånarna i Hällevadsholm.

 

2010

Katarina Pettersson, Martin Sandberg, Pressenningstjänst AB

 

Presenningstjänsts historia började 1957. Här finns stor erfarenhet av branschen när det gäller tillverkning och reparationer av allt som kan tillverkas i PVC material. Utöver kapell presenningar, draperier, markiser, måttbeställda huvar och banderoller tillverkas även specialprodukter som spolplattor och dukar till förvaring av Biogas.

 

2011

Claes Anders Johansson, KJ Byggnads AB

 

KJ Byggnads AB har sedan 1979 bedrivit verksamhet i Munkedals kommun och grannkommunerna med mottot "Bygger allt överallt". Företaget har idag ca 25 anställda och omsätter ca 54 miljoner. Företaget har också under flera år lyckats bli ett av landets Gasellföretag som kräver både bra tillväxt och bra avkastning.

 

2012

Jan Åsberg, IV Väst AB


IV-Västs historia började 1952 då som Dingle Plåtslageri som startades av Jans far Arne Åsberg. 2002 ombildades plåtslageriet och blev IV-Väst AB som numer är verksamt enbart inom ventilation och service.

2013

Mikael Malmgren, M. Malmgren Bil AB


Mikael Malmgren driver familjeföretaget M. Malmgren Bil AB, som han etablerade 2006 i Munkedal. De senaste tre åren har Mikael utökat sitt företag från att endast innefatta bilförsäljning till att vara en fullskalig serviceanläggning. Det finns idag 12 anställda på företaget och man har tredubblat sin omsättning från 2009. Tidningen Dagens Industri uståg företaget till ett av Sveriges Gasellföretag 2013.

2014

Kent Wilhelmsson, KW Grävtjänst


KW Grävtjänst grundades 1975 av Kent Wilhelmsson. 1987 ombildades företaget till aktiebolag (KW Grävtjänst AB). Den huvudsakliga sysselsättningen utgörs idag av jobb på egen entreprenad (cirka 80 % av omsättningen), såsom VA-ledningar samt gatu- och vägbyggnationer. De flesta uppdrag utförs för kommuner, företag och privatpersoner i Bohuslän och Dalsland med omnejd. Kent visar på stor företagsamhet och ett starkt entreprenörskap genom den utveckling som skett av företaget samt de goda resultaten i företagets bokslut.

2015

Torbjörn Eliasson, transPA


I slutet av 90-talet utvecklade Torbjörn Eliasson tillsammans med sin kompanjon Stig-Arne Olsson ett unikt verksamhetssystem för att effektivisera personal- och lönearbetet i transportföretagen. 2004 startades transPA och där fortsatte utvecklingen av programvaran. Idag distribueras systemet i det så kallade ”molnet” till kunder i både Sverige och Norge.

2013 och även 2014 utsågs transPA som ett Gasellföretag av DI. Dessutom utsågs TransPA till superföretag 2014 utav Veckans Affärer.

 

Sidansvar: Jan-Erik Larsson
Senast uppdaterad 2016-05-24

Kontakt

Näringslivsutvecklare
Jan-Erik Larsson
E-post: jan-erik.larsson@munkedal.se
Tel: 0524-18364

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-05-24 | Om webbplatsen