Startsida

Mobilt bredband

Skillnaden mellan fast och mobil anslutning är att du vid fast anslutning är knuten till en viss plats. Vid användning av mobilt Internet kan du förflytta dig samtidigt som du surfar.

Mobilt Internet används vanligen genom ett modem eller instickskort som kopplas in i datorn. Du kan då ta med datorn och koppla upp dig var som helst. En förutsättning är dock att det finns täckning.

Överföring av information via mobilt Internet kan ske via olika tekniker: GPRS, 2G, 3G, HSPA, WLAN och LTE (4G).

Operatörerna erbjuder olika hastigheter och prisplaner för tjänsten mobilt Internet och utvecklingen sker snabbt. Fråga därför operatörerna om vilka tjänster de erbjuder, priser och om villkoren för dem.

Den hastighet som leverantören marknadsför är en teoretisk maxhastighet som konsumenten normalt inte kommer upp i. Många faktorer kan påverka vilken hastighet du får, exempelvis täckning, din egen utrustning, och hur många som surfar samtidigt i området. Hastigheten varierar ofta mellan olika användningstillfällen och var man befinner sig

Om du vill veta mer om mobilt bredband, täckning och när 4G kommer till Munkedal så finns en länk till höger.

Sidansvar: Jan-Erik Larsson
Senast uppdaterad 2016-08-15

Kontakt

Näringslivsutvecklare
Jan-Erik Larsson
Telefon: 0524-183 64

Länkar

Mobilt bredband
På PTS, Post och Telestyrelsenlänk till annan webbplats eller sidan Mobilt bredband länk till annan webbplatskan du informera dig mer om mobilt bredband och se täckningen där du bor.

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-08-15 | Om webbplatsen