Startsida

Energi- och klimatrådgivning till företag

Energifrågor är något som berör de allra flesta företag, men det är inte alltid lätt att veta var man kan vända sig för att få reda på den information som man är ute efter.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är tillgänglig för företag, organisationer och privatpersoner. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri och sträcker sig från ventilations- och uppvärmningssystem till energieffektivisering av exempelvis trycklufts- och kylanläggningar. Vanliga frågor Energi- och klimatrådgivningen får är kring belysning, värmepumpar, statliga bidrag, elavtal, egen elproduktion, beteende och fordonsdrivmedel.

Energi- och klimatrådgivningen erbjuder inspirerande Energi- och klimatutbildning för personal. Bara genom att ändra beteende finns mycket energi och pengar att spara. Under en nattvandring kan onödig energiförbrukning bli synlig.

Företag är ofta de som har störst potential att spara energi och pengar, till låg eller ingen investeringskostnad. Rådgivningen vill därför satsa på företag under 2015 och kommer gärna ut till ert företag och agerar bollplank kring energieffektivisering i företaget.  

Energi- och klimatrådgivningen finansieras av Energimyndigheten som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem. På Energimyndighetens webbplatslänk till annan webbplats finns sidor för både företag och privatpersoner. De testar via Testlab energiprestanda på olika apparater och uppvärmningssystem.

Kommunerna Uddevalla, Munkedal och Lysekil har gemensam kommunal rådgivning.

Sidansvar Lotta Karlsson
Senast uppdaterad 2016-04-26

Kontakt

Roger Stenström
Energi- och klimatrådgivare
Telefon: 0522-69 73 19
E-post: roger.stenstrom@uddevalla.se

Jenny Olsson
Energi- och klimatrådgivare
Telefon: 0522-69 73 42
E-post: jenny.c.olsson@uddevalla.se

Adress
Uddevalla kommun
Miljö och Stadsbyggnad
451 81 Uddevalla

Besöksadress
Medborgarkontoret, Rådhuset i Uddevalla

Bild på Roger Stenström

Energi- och klimatrådgivare Roger Stenström

Bild på Jenny Olsson

Energi- och klimatrådgivare Jenny Olsson

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-04-26 | Om webbplatsen