Munkedals kommunvapen

Meny

Publicerad: 2017-12-15 11.03

Kommunalrådets månadsbrev - december 2017

Stearinljus

Se till att ta vara på juletiden och varandra

Vintern är här och julen närmar sig. December upplevs av många som en av våra mest hektiska månader. Nu är tiden då vi blandar adventsljusstakar, isskrapor och luciatåg med julbord, klappjakt, pepparkaksbak, granpyntning och allt annat som julen kan medföra.

Själv tycker jag det är jättemysigt med juletider och är gärna tidigt ute med belysning, tomtar och mina kära isbjörnar som höjer stämningen i uterummet.

 

Men i en vardag där mångas tid blivit en bristvara, är det även viktigt att vi kan avvara stunder för varandra. Att vi har tid att ringa det där samtalet till nära och kära – eller ta den där fikan med våra äldre – eller att stanna upp och lyssna på det där viktiga som våra små vill berätta om.

 

Jag tror vi alla ibland behöver fundera över skillnaden mellan vad som är bråttom och vad som är viktigt i våra liv. Att skänka andra lite mer av vår egen tid kanske kunde vara årets julklapp alla år.

 

Vi har även ett nytt år i antågande med dess traditionsenliga nyårslöften. Munkedals kommun har under hösten i samverkan med polisen, utifrån trygghetsundersökningar, dialoger och statistik, tagit fram nya medborgarlöften för 2018. Löftena innehåller trygghetsåtgärder som exempelvis riktade kontroller mot buskörning och fortkörning, utökade besök av det mobila poliskontoret till fler delar av kommunen samt nya trygghetsvandringar.

 

När det gäller trygghetsfrågor kring våra barn har kommunfullmäktige i Munkedals kommun nyligen antagit en handlingsplan för hur vi ska implementera FN:s barnkonvention för att ytterligare att stärka barns rättigheter i kommunen de kommande åren.

 

Inför det nya året vill jag passa på att tacka våra invånare, politiker och medarbetare i kommunen för ett givande och händelserikt 2017 och samtidigt önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2018.

 

 

Varma hälsningar,

 

Åsa Karlsson

Kommunalråd, Munkedals kommun

 

 

Åsa Karlsson, kommunalråd

Tipsa webbredaktionen

 

webbredaktion@munkedal.se

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

 

 

OM WEBBPLATSEN 

Om kakor (cookies)

Personuppgiftslagen

Webbkarta

 

För administratörer

Under uppbyggnad

Webbsidan är under uppbyggnad och fylls kontinuerligt på med mer innehåll.

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

Fax: 0524-181 10

 

Skicka e-post

SOCIALA MEDIER

Facebook, Twitter och Instagrams ikoner.

OM WEBBPLATSEN

Om kakor (cookies)

Personuppgiftslagen

Webbkarta

För anställda

UNDER UPPBYGGNAD

Webbsidan är under uppbyggnad och fylls kontinuerligt på med mer innehåll.