Munkedals kommunvapen

Aktiviteter, verksamhet för äldre

Social dagverksamhet

Träffpunkt Centrumtorget 4

På vår sociala dagverksamhet Träffpunkt Centrumtorget 4 får äldre en trevlig stund med gemenskap. Vi har ofta högläsning ur dagstidningar och ibland ur någon annan litteratur som känns intressant. Det är ofta samtal och diskussioner runt omkring det man läst från tidningar och böcker, men även om livet i stort. Vi har också underhållning ibland från besökare utifrån.

 

Den sociala dagverksamheten bedrivs ur ett hälsoperspektiv och ger social samvaro av hög kvalitet för de besökande som huvudsakligen är biståndsbedömda. Verksamheten fungerar även som en öppen social dagverksamhet.

 

Promenader i de närliggande omgivningarna engagerar de besökande och ger tillfälle till rörelse, frisk luft, dagsljus och framförallt gemenskap.

Öppettider

Verksamheten ligger på Centrumtorget 4, en trappa upp och har öppet måndag, tisdag och torsdag kl.10.30-15.30.

Allégårdens dagverksamhet för dementa

Vilka kan komma till oss?

Om du har en utredd glömskeproblematik kan du få ett biståndsbeslut om att få delta i Allégårdens dagverksamhet. Dagverksamheten är öppen måndag till fredag, 9.00 till 15.00.

 

Målet med dagverksamheten är att den ska höja livskvaliteten, att den enskilde ska få en meningsfull dag samt erbjuda en trygg miljö där möjlighet ges för att både bibehålla och knyta nya sociala kontakter. För den som vårdar en närstående i hemmet fungerar dagverksamheten som ett viktigt anhörigstöd i form av avlastning.

Vad gör vi på dagverksamheten?

Vi anpassar aktiviteterna på dagverksamheten efter våra gästers intressen och önskemål för att dagarna ska kännas så meningsfulla som möjligt. Det kan till exempel handla om att lyssna på musik, baka något gott till kaffet, gymnastik, promenera eller att vistas i vår vackra trädgård där vi har träd, blommor, kryddor och vi odlar också i vårt växthus. Ibland bjuder vi på underhållning! Målet med aktiviteterna på dagverksamheten är att stödja våra besökares egna förmågor.

 

Levnadsberättelse

I dagverksamheten är levnadsberättelsen ett bra hjälpmedel. Den ger underlag för att vi som personal ska kunna bemöta dig på ett bra och individuellt sätt.

 

Levnadsberättelsen är ett sätt att berätta om dig, vem du är. Det kan vara betydelsefulla händelser som påverkat ditt liv. Berättelsen kan skrivas av dig själv, tillsammans med personal eller med närstående.

 

Kostnader för dagverksamheten

När du fått ett biståndsbeslut om dagverksamhet på Allégården betalar du för mat. Du kan även ansöka om att få åka taxi till och från dagverksamheten och då betalar du en summa för resan.

 

För mer information om kostnader för resor och mat kontakta din biståndshandläggare.

 

Innan du får ett biståndsbeslut kan du få komma på ett besök till dagverksamheten själv eller tillsammans med anhörig, kontakta personalen på dagverksamheten.

Senast ändrad: 2017-09-06

Ann-Charlotte Nylander

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

 

 

OM WEBBPLATSEN 

Om kakor (cookies)

Personuppgiftslagen

Webbkarta

 

För anställda

Under uppbyggnad

Webbsidan är under uppbyggnad och fylls kontinuerligt på med mer innehåll.

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

Fax: 0524-181 10

 

Skicka e-post

SOCIALA MEDIER

Facebook, Twitter och Instagrams ikoner.

OM WEBBPLATSEN

Om kakor (cookies)

Personuppgiftslagen

Webbkarta

För anställda

UNDER UPPBYGGNAD

Webbsidan är under uppbyggnad och fylls kontinuerligt på med mer innehåll.