Startsida

Vad ingår i färdtjänst?

Färdtjänst sker i första hand med personbil. Om du måste resa i din rullstol och inte klarar av att flytta över till en vanlig bil, så kan du få tillstånd att resa med specialfordon. Kontakta i så fall din färdtjänsthandläggare.

Ledsagare

Om Du behöver hjälp under själva resan/transporten i fordonet utöver vad föraren kan ge, kan Du ansöka om ledsagare. Ledsagaren måste stiga på och av, på samma ställe som Dig.

Resmål

Färdtjänsten gäller inom följande kommuner:
Munkedal, Strömstad, Tanum, Sotenäs, Färgelanda, Dals-Ed, Lysekil, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv och Göteborg.

Begränsning i antal resor

Antalet färdtjänstresor är i princip obegränsat men kan begränsas. Antalet resor kan begränsas i enskilt färdtjänsttillstånd.

Bagage

Bagage får tas med i normal omfattning. De förflyttningshjälpmedel Du behöver får naturligtvis tas med. Tala om detta vid Din beställning så att det säkert finns plats i bilen. Föraren ska hjälpa dig med väskor och hjälpmedel samt vid behov följa dig till dörren.

Endast personresor

Färdtjänsten är avsedd för personresor och får inte användas för bud eller varutransporter.

Medresenär

Du kan ta med Dig en medresenär på resan. Detta måste Du meddela vid bokning av resan. Medresenären betalar samma avgift som Du som färdtjänstberättigad, samt stiger på och av på samma ställe som Dig.Uppehåll kan ej göras under färdtjänstresa.

Sidansvar: Inez R. Andersson
Senast uppdaterad: 2016-05-13

Kontakt

Handläggare för färdtjänst och riksfärdtjänst
Inez R. Andersson, 0524-183 50

Adress:
Biståndsenheten, 455 80 Munkedal
Fax 0524-182 90

Besöksadress:
Kommunhuset, Centrumtorget, Munkedal

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-05-13 | Om webbplatsen