Publicerad:

Senast ändrad:

Lokala företagare prisades på Näringslivsgalan

Bilden visar alla pristagarna vid Munkedals Näringslivsgala 2024.

På fredagskvällen var det dags för årets upplaga av Munkedals Näringslivsgala där Munkedals kommun tillsammans med Företagarna delade ut priser till näringslivet.

Näringslivsgalan hölls på Ulkeröds Gård där ett drygt 60-tal företagare och representanter från näringslivet prisades, minglade och umgicks.
– Det blev en väldigt lyckad kväll när Näringslivsgalan genomfördes för den andra gången. Det är viktigt att vi har en plattform där näringslivet möts och knyter kontakter, säger Ulrika Larsson, näringslivsutvecklare på Munkedals kommun.

 

Priserna delades ut av kommunstyrelsens ordförande Louise Skaarnes samt oppositionsrådet och kommunstyrelsens vice ordförande Liza Kettil.

 

Priset från kommunen bestod av ett diplom samt en prissumma på 6000 kronor till vinnarna.

 

Bilden visar Årets ambassadör 2024, Carina Charlesson, Arctic Paper Munkedals AB.

Carina Charlesson.

Årets ambassadör 2024

Årets ambassadör – Carina Charlesson, Arctic Paper Munkedals AB

Motivering:
Med passion skapas event som sprider glädje och kunskap samtidigt som det skapar nyfikenhet och engagemang.
Genom att se möjligheter och det positiva i en plats lyckas hon fånga ens intresse och erbjuda mötesplatser för näringsliv, invånare och besökare. Tillsammans med sin arbetsgivare lyfter hon Munkedals kommun på ett föredömligt sätt som bidrar till att en positiv bild förmedlas. Carina Charlesson, Arctic Paper Munkedals AB tilldelas därför priset som Årets ambassadör 2024.

 

Bilden visar pristagaren i Årets unga entreprenör 2024, Sofie Mattsson, Västkustens Hovslageri

Sofie Mattsson.

Årets unga entreprenör 2024

Årets unga entreprenör – Sofie Mattsson, Västkustens Hovslageri

Motivering:
Med avstamp i ett genuint hästintresse med Ardennerhästen i fokus har en robust verksamhet formats - idag med ett stort upptagningsområde. För att utöva yrket krävs en gedigen utbildning, god hand med djur, en teknisk skicklighet, kunskap om hästens anatomi kring hovar och ben, men också mod. Sofie Mattson tilldelas därför priset som Årets unga entreprenör 2024.

 

Bilden visar pristagarna för Årets hållbara företag, Brålands Gård Munkedal.

Per Nyqvist och Fina Kuikka.

Årets hållbara företag 2024

Årets hållbara företag – Brålands Gård Munkedal

Motivering:
Med ett tydligt mål för utveckling av verksamheten ligger stort fokus på hållbarhet där miljötänket alltid väger tungt. Kombinationen med bland annat natur- och fiskecamp kombinerat med fruktodling känns unik. Här möts gammalt och nytt genom tillvaratagande av historiska miljöer varvat med dagens förnyelsebara energilösningar. Brålands Gård tilldelas därför priset som Årets hållbara företag 2024.

 

Bilden visar pristagaren för Det goda exemplet, Rakama AB, Hedekas

Lars-Ove Lindh.

Det goda exemplet 2024

Det goda exemplet – Rakama AB, Hedekas

Motivering:
Med ett öppet sinne och genom att se möjligheter i medmänniskor skapas förutsättningar för inträde på arbetsmarknaden. Genom bland annat praktik och språkstudier skapas möjligheter för människan att bli en del av ett sammanhang och en gemenskap som är så viktig för varje individ. Rakama tilldelas därför priset Det goda exemplet 2024 för sitt sociala ansvarstagande.

Prisades av Företagarna

Utöver kommunens priser delade även organisationen Företagarna ut två priser. Tony Hansson från Västkustens Plåtslageri AB blev Årets unga företagare och Anna och Robert Rivas från Foam Team Nordics AB blev årets företagare.

Bilden visar Tony Hansson från Västkustens Plåtslageri AB som blev utsedd av organisationen Företagarna till Årets unga företagare

Tony Hansson från Västkustens Plåtslageri AB.

Bilden visar Anna och Robert Rivas från Foam Team Nordics AB som blev prisade som årets företagare av organisationen Företagarna

Anna och Robert Rivas från Foam Team Nordics AB.

 

Läs mer om kriterierna för priserna:

Kriterier näringslivspriser - Munkedals kommun

Tipsa webbredaktionen