Publicerad:

Senast ändrad:

Personligt ombud

Personligt ombud finns till för dig som har en psykisk funktionsnedsättning och som har ett omfattande behov av stöd från samhället. Det personliga ombudet arbetar på uppdrag av dig. Från den 1 april 2018 är personligt ombud en gemensam Fyrbodalsverksamhet.

Vad gör ett personligt ombud?

Ett personligt ombud är ett frivilligt och kostnadsfritt stöd som hjälper dig med de problem du själv anger. Vi beslutar inte om insatser och vi för inga journaler. Ett personligt ombud ska inte ta över någon annans arbetsuppgift så som boendestödjare, god man, kurator etcetera. Vi arbetar tillsammans med dig och ser till så att myndigheter samverkar kring dig. Vi kan till exempel följa med dig eller ringa och skriva till olika myndigheter.

 

Ett personligt ombud arbetar även med att belysa systemfel och brister inom myndigheter, sjukvård med mera. Du kommer i kontakt med oss genom att ringa eller skriva. Du kan också ta hjälp av någon annan person du känner förtroende för.

Nu gemensam Fyrbodalsverksamhet

Alla 14 kommuner i Fyrbodal får numera tillgång till personligt ombud. Vi beräknar att verksamheten kommer att byggas upp organisatoriskt fram till april 2019. Under denna tid kommer de personliga ombuden inte enbart arbeta med klientärenden. Det innebär en begränsad tillgång för enskilda individer i behov av hjälp under uppbyggnadsfasen.

 

Trollhättans Stad är värdkommun för verksamheten och alla personliga ombud har sin anställning där. Fyrbodal är indelad i tre områden. Två personliga ombud arbetar i varje område. Enhetschefen är placerad i Trollhättan.

Område 1

Trollhättan / Uddevalla / Orust

Placeringsort för ombuden: Trollhättan

 

Marie Jorfors (enhetschef personligt ombud)

Telefon: 072-212 73 53

E-post: maria.jorfors@trollhattan.se

 

Louise Niklasson

Telefon: 072-212 74 02

E-post: louise.niklasson@trollhattan.se

 

Annelie Fredriksson

Telefon: 070-549 51 42

E-post: annelie.fredriksson@trollhattan.se

Område 2

Vänersborg / Färgelanda / Mellerud / Åmål / Bengtsfors / Dals-Ed

Placeringsort för ombuden: Vänersborg


Cecilia Dahlman Giannias

Telefon: 072-212 75 62

E-post: cecilia.dahlman.giannias@trollhattan.se

 

Maria Carlring

Telefon: 072-212 74 80

E-post: maria.carlring@trollhattan.se

Område 3

Munkedal / Lysekil / Strömstad /Sotenäs / Tanum

Placeringsort för ombuden: Dingle

Maria Lundgren

Telefon: 072-212 74 58

E-post: maria.lundgren@trollhattan.se

 

Vakant tjänst