Publicerad:

Senast ändrad:

En resa i tiden

Nu är det dags för en åttonde säsong av den högt uppskattade En resa i tiden med nya besöksmål och nya historier. Årets resa kombineras med konst. Längs vägen får du se Land Art konst som ingår i konstprojektet Landet Mitt Emellan. Följ med på en bussresa söndag den 15 juli genom tid och rum i det munkedalska och dalsländska landskapet och upplev historia med berättelser, teater och konst!

Bra att veta

  • Resan startar kl.13:00 vid kommunkontoret i Munkedal och går genom kommunen.
  • Resan tar cirka sex timmar.
  • Vid besöksmålen vistas du mestadels ute och promenerar korta sträckor.
  • På resan följer en guide med.
  • Resdag: 15 juli.

Anmälan och pris

Du anmäler dig via e-post eller telefon senast onsdag den 27 juni:

E-post: biblioteket@munkedal.se

Telefon: 0524-181 00

 

Pris: 545 kr (inklusive resa, guidning, fika och mat)

En resa i tidens historia

Sommaren 2011 genomfördes den första upplagan av En resa i tiden. En resa genom kommunens historia med dramatiserade berättelser, matupplevelse och underhållning. Den mycket uppskattade resan har nu blivit årligen återkommande sedan dess, med nya besöksmål och berättelser.

 

De två resorna år 2015 gick till Pontus Wiknermuseet, Kaserna, Östra fjället, Kynnefjäll, där föreningen Sörbygdens Musik- och Kulturförening spelade upp en del av sin föreställning Livet på fjället. Därefter gick färden vidare till Stone Zone, Hällevadsholm. Konstnär Lukas Arons visade upp sin ateljé och Lars Wallin hade en snabblektion i didjeridoo. Avslutningsvis blev resans slutmål Torreby Slott med föreningen Eysteins Hov som spelade upp hur det blev när skolplikten kom till byn. Efter föreställningen stod bordet dukat med buffé.

 

År 2016 gick de två nya resorna till smedja Volund i Bärfendal, Kynnefjäll och platsen där ortsbefolkningen vaktade trofast i 25 år för att undvika lagring av atomsopor. Vidare till en färd genom torp och gårdar i Stensryr. Avslutningsvis teater och buffé på Munkedals Herrgård.

 

Arrangemanget kom till tack vare EU-projektet IKON som syftar till att utveckla kulturnäringen. Nu är det en del av kulturutbudet sommartid i Munkedals kommun.

 

Tipsa webbredaktionen