Publicerad:

Senast ändrad:

Munkedals kommun stiger 35 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking

Bild på Clas Hedlund och Mikael AnderssonFörstora bilden

Clas Hedlund och Mikael Andersson

Tisdag 2 oktober presenterade Svenskt Näringsliv 2018 års kommunranking av det lokala företagsklimatet där Munkedals kommun stiger 35 placeringar jämfört med år 2017.

Rankingen, som främst baseras på företagares egna uppfattning om företagsklimatet i kommunen, har genomförts sedan 2001. I år kliver Munkedals kommun upp från plats 253 till plats 218 bland Sveriges 290 kommuner.

 

- Det är ett glädjande resultat jämfört med förra året och en bekräftelse av vår samverkan med företagen och det lokala näringslivsrådet - men vi är långt ifrån nöjda sett till helhetsbilden, säger Clas Hedlund, näringslivsutvecklare i Munkedals kommun sedan ett år tillbaka. Vi måste arbeta metodiskt och långsiktigt med våra gemensamma frågor.

 

Mikael Andersson, ICA-handlare och en av de lokala företagare som varit engagerad i näringslivsrådet, tycker det har skett en positiv förändring i kommunen.

 

- Det är välkommet att företagsklimatet i kommunen går åt rätt håll. Vi har kommit en bit på väg i våra gemensamma möten och jag upplever en mer positiv dialog med kommunen idag, men vi kan alltid bli bättre, säger Mikael Andersson.

 

Anna Gillek, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västra Götalands län, har deltagit vid ett par av näringslivsaktiviteterna i kommunen och är glad över resultatökningen.

 

- Det är jätteroligt att Munkedals kommun har vänt uppåt i rankingen efter några års nedåtgående trend, säger Anna Gillek.

De aktiviteter som kommunen genomfört verkar ha uppmärksammats av det lokala näringslivet och jag hoppas det goda arbetet fortsätter.

 

Om rankingen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt.

 

2018 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2018 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.


Läs mer om Svenskt Näringslivs ranking

 

 

Vid frågor kring resultatet i rankingen och kommunens arbete med näringslivsfrågor, kontakta:

Clas Hedlund

Tel: 0524-183 64

E-post: clas.hedlund@munkedal.se

 

Tipsa webbredaktionen