Publicerad:

Senast ändrad:

Kretsloppskampen - var en miljöhjälte och vinn!

Nu är det äntligen dags för årets omgång av Kretsloppskampen (tidigare VA i femman)! I år firar vi 20 år - med extra fina priser. Ta chansen att utmana förra årets vinnare - Munkedalsskolan!

Kampen om en hållbar värld börjar på hemmaplan!


Genom Kretsloppskampen lär sig femteklassare mer om hur vår planets kretslopp fungerar – och hur den lokala hanteringen av vatten, avlopp och avfall går till.


Vi gör studiebesök på våra anläggningar och engagerar barnen i återvinning, toalettvett och miljö, så att de blir medvetna om att de själva har stor möjlighet att påverka i sin egen vardag.


2018 firar vi 20 år av kretsloppskamp – och byter samtidigt namn från ”VA i femman” till ”Kretsloppskampen”. Vi behöver barnens engagemang för att skapa hållbar utveckling. Anmäl din klass och fortsätt utbilda nya miljöhjältar!


Här hittar du mer information om hur du och din klass anmäler er


Tävlingen, som riktar sig till femteklassare, startades 1998. Det är Västvatten, Uddevalla Energi och Rambo AB, som samarbetar i de olika kommunerna, för att alla ska kunna vara med och göra skillnad!

Västvatten ansvarar för kommunernas vatten- och avloppsverksamhet. Uddevalla Energi och Rambo AB ansvarar för sophämtning, slamsugning och återvinningscentraler i sina respektive kommuner.

Tipsa webbredaktionen