Publicerad:

Senast ändrad:

Kostpedagog vinner 125 000 kr till hälsofrämjande projekt i förskola

Bild på prisutdelning av Helgepriset under SkolforumdagarnaFörstora bilden

Prisutdelning under Skolforumdagarna i Stockholm (Johanna Bothén, 2:a från höger)

Johanna Bothén, kostpedagog i Munkedals kommun, har vunnit ett av årets Helgepriser som belönar insatser och initiativ på skol-, undervisnings- och utbildningsområdet. Hon belönas med 125 000 kr för en projektidé som ska få förskolebarn att äta mer grönsaker.

I februari lämnade Johanna Bothén in en ansökan till Helge Ax:on Johnssons stiftelse om ett utvecklingsarbete som hon kallar Gröna Vägen - och som innebär att kockar och pedagoger inom förskolan, med hjälp av måltidspedagogik, tillsammans arbetar för att främja grönsaksintaget bland förskolebarn.

 

Tisdagen den 30 oktober fick Johanna motta stipendiet Helgepriset på 125 000 kr av Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, under Skolforumdagarna på Stockholmsmässan. 

 

Gunilla Martinsson, kostchef på Munkedals kommun, är jätteglad över Johannas initiativ och de möjligheter projektet kan tillföra arbetet med kommunens måltidspedagogik.

 

- Jag vill rikta ett stort grattis till Johanna, säger Gunilla Martinsson. Det är en glädje att få arbeta med så kreativa medarbetare!


Tipsa webbredaktionen