Publicerad:
Senast ändrad:

Bokcirkel - tema våren 2019: Vi och dem

Kollage av tre bokomslag. Det första är mörkblått med blå långsmala löv. I vit text står det: Johannes Anyuru De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Det andra visar en pojke med rakat hår stå i vattnet med armarna utsträckta. I övre delen av omslaget är det en röd ruta där det står med gul och vit text: Gaël Faye Litet land. Det tredje är ett bokomslag i svartvitt. En man och en kvinna lutar huvudena mot varandra. Över bilden står det i blå text med stora bokstäver: Alla floder flyter mot havet Dorit Rabinyan.

Välkommen till bokcirkel på Munkedals bibliotek! Anmäl dig till de tillfällen du vill vara med på. Vid tre tillfällen i vår fikar och samtalar vi om en utvald bok som vi har läst innan träffen. Onsdag den 27 februari är första träffen för våren, då har vi läst och pratar om "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" av Johannes Anyuru. Träffarna är kostnadsfria. Låna gärna boken hos oss!

Johannes Anyuru - De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

En vinterkväll kliver tre individer som svär trohet till den sönderfallande terrorstaten Daesh in i en bokhandel. En kontroversiell konstnärs framträdande avbryts av ett pistolskott, panik utbryter och samtliga i lokalen tas som gisslan. Men en av de tre angriparna, en ung kvinna som har som uppgift att filma våldet, bär på en hemlighet som kan ändra allt. Under attacken vänder hon sig till en av de andra och viskar: Allt är fel. Vi borde inte vara här. Vi borde sticka.

Två år senare besöker en författare kvinnan på en rättspsykiatrisk klinik. Hon har läst hans böcker och ger honom en bunt papper, där hon har skrivit ner en sällsam berättelse. Hon menar att hon kommer från framtiden.

Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater.

Tid och plats

Vi träffas onsdag den 27 februari kl. 17:00-18:00 på Munkedals bibliotek. Fika ingår.


Anmälan via e-post: biblioteket@munkedal.se eller telefon: 0524-181 00

 

Uppdatering 2022-01-20: Information om nästa tillfälle är borttaget på grund av att det inte längre är aktuellt. Vill du veta mer om vad som händer på biblioteken kan du besöka deras webbplats bibliotek.ranrike.se.Tillbaka till bibliotekens sidor

Bibliotek

Biblioteket Munkedal

Kommunhuset Forum

0524-181 00

biblioteket@munkedal.se


Biblioteket Hällevadsholm

Hällevadsholm skola

0524-180 60

biblioteket@munkedal.se

 

Biblioteket Hedekas

Hedekas skola

0524-180 49 biblioteket@munkedal.se

Bibliotek

Biblioteket Munkedal

Kommunhuset Forum

0524-181 00

biblioteket@munkedal.se


Biblioteket Hällevadsholm

Hällevadsholm skola

0524-180 60

biblioteket@munkedal.se

 

Biblioteket Dingle

Centrumskolan

0524-180 60 biblioteket@munkedal.se

 

Biblioteket Hedekas

Hedekas skola

0524-180 49 biblioteket@munkedal.se