Publicerad:

Senast ändrad:

Krisberedskapsvecka 6-12 maj

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) genomför en årlig kampanj kring krisberedskap tillsammans med landets kommuner. Syftet är att öka människors riskmedvetenhet och att fler ska veta hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vanligt. I år pågår krisberedskapsveckan mellan den 6-12 maj och kampanjen har ett extra fokus på målgruppen ungdomar.

Aktiviteter i Munkedals kommun

  • Munkedals bibliotek och filialer ger boktips på temat krisberedskap. Där kan du även få en checklista på vad din krislåda bör innehålla.
  • Räddningstjänsten MittBohuslän finns på plats på torget i Munkedal torsdag 9 maj mellan kl. 16:00–18:00 och svarar på frågor om hemberedskap och brandsäkerhet. Här kan hela familjen lära sig mer om brandskydd, prova hjärt- och lungräddning samt titta närmare på brandbilarna.
  • I Kommunhuset Forum kan du ta del av information kring krislåda och checklistor, samt hämta broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”.
  • Kunskapens Hus och elever på högstadiet genomför tipspromenad med tema krisberedskap och möjlighet att samtala med Polisen.
  • Ung Fritid genomför under veckan aktiviteter som bokprat, quiz, filmvisningar och elevcaféer med diskussioner på temat krisberedskap.


Vid frågor, kontakta Medborgarcentrum via e-post mc@munkedal.se eller telefon 0524-180 00.

Mer information

Lär dig mer om krisberedskap på www.dinsakerhet.se


Du kan även läsa mer om krisberedskap och vardagssäkerhet på munkedal.se

Tipsa webbredaktionen