Publicerad:

Senast ändrad:

Munkbuggarna plockar hem medaljer i Gävle

Foto på tre personer i danskläder som håller upp sina prisstatyetter mot kameran. Runt deras halsar hänger medaljer i blågula band.Förstora bilden

Lina Myllykangas, Linus Kallin och Anna Johansson tog hem en tredjeplacering i dubbelbugg

Förra helgen var det dags för SM i dans i Gävle där Munkedals lokala dansförening Munkbuggarna deltog. Munkbuggarna var med och tävlade i flera olika danser och tog hem brons i Dubbelbugg och Lindy Hop, och ett silver i West Coast Swing.

Munkbuggarnas Mikael Kallin säger så här om klubbens deltagande i SM i dans 2019:


I helgen har SM i dans gått av stapeln i Gävle och när nu två dagar fulla av dansglädje och förväntan är över och vi i Munkbuggarna summerar helgen så kan vi glatt konstatera att vi tillsammans har genomfört ett roligt SM och där vi fått utdelning för all träning som vi lagt ner. Dans är så roligt att hålla på med!


Linus Kallin, Anna Johansson och Lina Myllykangas tog en fin tredje plats i Dubbelbugg. Anna och Linus ställde även upp i Boogie Woogie tillsammans med klubbkompisarna Ted Alfredsson och Julia Nyman. Båda paren tog sig vidare till finalen och slutade på en femte respektive sjätteplats.


I bugg tävlade Ted Alfredsson och Julia Nyman tillsammans med klubbkompisarna William Fredriksson och Emmie Erlander. Här tog sig inget av paren till final.


William Fredriksson och Emmie Erlander som satsat mycket på Lindy Hop inför detta SM kom på tredjeplats tätt följda av klubbkompisen Julia Nyman som tävlar med Taufeeq Saleh från Dance Port. Thea Alfredsson som tävlade i West Coast Swing för Munkbuggarna kom på en andra plats i Advance/All star.


Nu väntar ett skönt sommarlov för alla dansare!Foto på två personer som ler in i kameran och visar sina prisstatyetter och medaljer med blågula band.Förstora bilden

Emmie Erlander och William Fredriksson tog ett brons i Lindy Hop

Tipsa webbredaktionen