Publicerad:

Senast ändrad:

Pristagare och stipendiater

Foto på pristagarna och stipendiaterna. De står tillsammans på rad på en scen och håller upp sina inramade prisdiplom och blombuketter.Förstora bilden

Pristagare och stipendiater inom fritid och kultur. Från vänster: Fredrik Meurk, Benny Johansson (Munkedals Bordtennisklubb), Laila Moberg, Per Westerberg, Malin Viktorsson, Samuel Karlsson, Ivo Beno.

På nationaldagsfirandet i Munkedals Folkets park torsdag den 6 juni var det prisutdelning av Munkedals kommuns stipendier och priser. Grattis till stipendiaterna och pristagarna önskar Munkedals kommun!

Årets unga entreprenör 2018

Viktor Johansson, Munkedal

Paul Johanssons Byggtjänst AB

Motivering: Som genom sin tidiga entreprenörsanda och driftighet tagit över företaget Paul Johanssons Byggtjänst AB från sin far, utvidgat verksamheten, ökat både antalet anställda och omsättning. Viktor insåg tidigt fördelarna med digital styrning i administrationen, där han varit med och utvecklat system för bland annat rapportering och fakturering.

Årets ambassadör 2018

Sofia Hallberg och Markus Hallberg, Hällevadsholm
Gulf i Hällevadsholm
Motivering: För sitt engagemang och vilja att förse invånare såväl som besökare med överraskande god service och ett
stort utbud av varor och tjänster i sitt landsbygdsföretag. För Sofia och Markus Hallberg är värdskapet en självklarhet
och de är inte bara ambassadörer för Hällevadsholm,
utan även för hela Munkedals kommun.

Kulturpris

Laila Moberg, Håby

Motivering: Laila Moberg har genom sitt brinnande intresse för konst, skapande, återbruk och sina medmänniskor under fler år anordnat en konst- och konsthantverksutställning vid sin gård, Slättna gård i Håby Hennes nyfikenhet, engagemang och intresse för konst och sina medmänniskor har tagit henne på många vägar med konsten som röd tråd.

Kulturstipendium, två stipendiater

Ivo Beno, Hedekas
Motivering: Genom stort engagerat arbete inom föreningslivet i Sörbygden och genom stor kärlek till bygden sprider glädje genom sitt musicerande.


Samuel Karlsson
Motivering: Studerar musikprogrammet på Akademi Sinclair i Uddevalla och spelar akustisk gitarr och elgitarr. Kommer att fortsätta sin musikaliska bana med musikstudier på Högskola.

Fritidspris

Munkedals Bordtennisklubb
Motivering: För ett mångårigt arbete inom pingis som uppmuntrat barn, unga och vuxna till fysisk aktivitet och som ett resultat av sitt engagemang bli kommunens första lag i elitseriesammanhang.

Fritidsstipendium, två stipendiater

Per Westerberg, Dingle
Motivering: För mångårig insats med ungdomar som spelar innebandy i Dingle idrottshall och även hans engagemang med våra ensamkommande i Dingle.


Fredrik Meurk
Motivering: Engagerad och fantastisk ledare i DAIK och Munkedals IF som med stort hjärta genomför träningar och matcher så att ungdomarna utvecklas till bra och hänsynsfulla spelare.

Folkhälsopris, två pristagare

Hans Hede och Hans Bjermqvist

Munkedals musikskola

Motivering: För deras brinnande musikintresse och engagemang som fört samman så många olika människor i alla åldrar. För deras förmåga att sprida glädje, få unga att tro på sig själva och skapa en trygg, inspirerande atmosfär där alla människors lika värde står i centrum.


Foto på två personer som tar emot ett pris. I bakgrunden står en blåsorkester på en scen av trä.Förstora bilden

Hans Hede och Hans Bjermqvist tar emot folkhälsopriset av kommunalråd Jan Hognert.

Foto på pristagare och stipendiater som står tillsammans på rad på en scen och håller upp sina inramade prisdiplom och blombuketter.Förstora bilden

Från vänster: näringslivsutvecklare Clas Hedlund, kommunalråd Jan Hognert, Årets företagare Raymond Olsson, Årets ambassadör Markus Hallberg och Sofia Hallberg, Årets unga entrepenör Viktor Johansson.

Årets företagare

På nationaldagen utsågs också Årets företagare. Priset delas ut av Företagarna Munkedal och är inte Munkedals kommuns pris. I år gick priset till Raymond Olsson, MotorVäst i Hällevadsholm.

Tipsa webbredaktionen