Publicerad:

Senast ändrad:

Nytt och fräscht på Saltkällans badplats

Tre glada personer i badkiosken på saltkällans badplats.  Förstora bilden

Matheus Enholm och Elisabeth Linderoth tillsammans med nya arrendatorn Mathias Lyckäng i badkiosken på Saltkällans badplats.

Under våren har kommunen arbetat med att iordningställa flera av de kommunala badplatserna efter vinterns stormar. Parallellt med strandarbetet har kommunen även renoverat Saltkällans badkiosk. Toaletter och omklädningsrum har fått en rejäl uppfräschning. Kiosken har utrustats med ett mindre kök för att kunna underlätta tillagning av mat, samt har fått en ny del med sittplatser.

Under fredagen var ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, tillsammans med representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen som arbetat med projektet, på plats vid Saltkällans badplats för en mindre invigning av den nya kiosken.


– Det är ett efterlängtat projekt som nu är klart! Att se så mycket folk sola och bada här idag och som nu samtidigt kan köpa både svalkande glass och dricka men även lättare mellanmål och en rejäl lunch, känns fantastiskt, säger Matheus Enholm, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Munkedals kommun.


Det är inte bara ytskikten som är nya för i år utan badkiosken har även fått en ny arrendator. Mathias Lyckäng öppnade kiosken för några veckor sedan och serverade till en början glass och dricka men har nu utökat med fika, smörgåsar och sallader.


– Planen framåt är att utöka sortimentet och att badkiosken ska kunna drivas som en enklare restaurang, berättar Mathias Lyckäng.


Henrik Gustafsson, Mattias Andersson och Elisabeth Linderoth från Samhällsbyggnadsförvaltningen. Tillsammans med  Mathias Lyckäng och Matheus Enholm. Förstora bilden

Henrik Gustafsson, Mattias Andersson och Elisabeth Linderoth från samhällsbyggnadsförvaltningen, samt Mattias Lyckäng och Matheus Enholm.

Finns något för alla

På Saltkällans badplats finns det något för alla badsugna. Här finns sandstrand, brygga samt skugga under träden för den som önskar. Det finns även en allmän grillplats för den som vill ta med sig egen mat.


– Badplatsen är mycket barnvänlig med både långgrund strand och en lång brygga som avslutas med ett populärt hopptorn. Att det dessutom nu är utrustat med omklädningsrum, toaletter för alla samt skötbord gör förutsättningarna för en bra dag på stranden ännu bättre, säger Matheus Enholm.

Iordningställande efter vinterns stormar

Under våren har kommunen arbetat med att iordningställa badplatserna i Gårvik och Saltkällan efter vinterns stormar, som flyttat sand och eroderar strandbrinkar. Vid stränderna har det därför placerats stora stenar i rader, i syfte att motverka den stranderosion som pågår.


– Nu hoppas vi på en riktigt fin sommar som ger goda möjligheter till en hemester. Stranden är dessutom stor nog för att alla ska få plats och samtidigt kunna hålla de avstånd som nuläget kräver, säger Elisabeth Linderoth, samhällsbyggnadschef i Munkedals kommun.Fler badplatser i Munkedals kommun

I Gårvik och Saltkällan badar du i saltvatten. Föredrar du sötvatten finns det fina badplatser vid Kolstorpevattnet i Hällevadsholm och vid Sannesjön i Sörbygden.

 

 

Tipsa webbredaktionen