Publicerad:

Senast ändrad:

Näringslivspriser

Varje år delar Munkedals kommun ut tre näringslivspriser – "Årets ambassadör”, ”Årets unga entreprenör” samt ”Årets hållbara företag”. Här hittar du 2019 års vinnare och motiveringen som ligger till grund för utmärkelsen.

”Årets ambassadör” tilldelas den eller de personer som på ett utmärkande sätt lyft fram Munkedal i och utanför kommunen.


”Årets unga entreprenör” tilldelas den eller de unga personer som vågat ta klivet in i entreprenörskapet och på ett öppet sätt förmedlar sin erfarenhet och drivkraft.


”Årets hållbara företag” tilldelas den eller de som på ett tydligt sätt visar att hållbarhet är av yttersta vikt och en förutsättning för långsiktig överlevnad.


Munkedals kommun gratulerar vinnarna för de välförtjänta utnämningarna och hoppas att de goda exemplen kan inspirera andra hållbara företag, goda ambassadörer och unga entreprenörer att sprida glädje och framåtanda. Förutom uppskattningen ges ett diplom och en penninggåva.

Årets ambassadör 2019

Pelle Johansson – Munkedals Herrgård

För att han på ett förtjänstfullt sätt varit drivande i utvecklingen av att sätta Munkedal på kartan som en välkomnande destination och spridit det goda samarbetet mellan anläggningarna långt utanför vår kommuns gränser.


Man i kockjacka framför entrén till en inglasad veranda. Förstora bilden

Pelle Johansson.

Årets unga entreprenör 2019

Johanna Nilsson och Elin Fransson – Be Strong Sweden

För att de under 2019 via UNGDRIVE har satt ett nytt klädmärke på marknaden och spridit sin erfarenhet till andra unga på Kungsmarksskolan – För att de har på ett klarsynt sätt beskrivit både det jobbiga och roliga med att starta företag.

 

Två glada tjejer. Förstora bilden

Johanna Nilsson och Elin Fransson.

Årets hållbara företag 2019

Arctic Paper Munkedals AB

För att Arctic Paper ständigt balanserar en ökad hållbarhetprofil och konfiguration av sina produkter och processer mot lönsamhetskrav på ett långsiktigt sätt. Investering i anläggningen görs för att nå ett nollsummespel mellan sin elförbrukning och den egenproducerade elen.

 

Förstora bilden

Artic Paper. Fotograf: Thomas Gillberg.


Kontakt

Har du frågor om näringslivspriserna vänligen kontakta:

Clas Hedlund

Näringslivsutvecklare

 

E-post: clas.hedlund@munkedal.se

Telefon: 0524-183 64

 

Tipsa webbredaktionen