Publicerad:

Senast ändrad:

Fortsatt stor smittspridning i Munkedals kommun

Bild på coronavirus med texten "Fortsatt stor smittspridning i Munkedals kommun"

Det är fortsatt stor spridning av covid-19 i Munkedals kommun, liksom i grannkommunerna Färgelanda, Lysekil och Sotenäs. Speciellt gäller detta unga i högstadie- och gymnasieålder. Smittskyddsläkaren är orolig för att ungdomar har närkontakt vid bland annat fester och motoraktiviteter. 

- Nu gäller det att alla gör rätt, unga som gamla, om vi ska få till minskad smittspridning och kunna hoppas på en sommar med färre restriktioner, säger Eva Lindhusen Lindhé, smittskyddsläkare i Västra Götaland. Tyvärr ser vi att Munkedal är en av de kommuner som har högst smittspridning i länet just nu, sett till antal invånare.

 

Eva Lindhusen Lindhé förklarar att den brittiska virusmutationen, som dominerar smittspridningen i nuläget, är mer smittsam än tidigare virusvarianter, vilket även kan medföra en ökad smittspridning i yngre åldrar.

 

- Föräldrar – hjälp era ungdomar att göra rätt. Ungdomar - var med i kampen för minskad smittspridning, så att vi alla kan få se fram emot ett mer normalt liv, avslutar Eva Lindhusen Lindhé.

 

Skolorna har löpande kontakt med smittskydd Västra Götaland och följer givna rekommendationer för minskad smittspridning.
Tipsa webbredaktionen