Publicerad:

Senast ändrad:

Stor smittspridning i Munkedals kommun och grannkommuner

Kartbild vecka 17 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala)Förstora bilden

Kartbild vecka 17 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).

Under vecka 17 rapporterades 5 316 fall i Västra Götaland, vilket är en minskning med 3 % jämfört med föregående vecka. I Munkedals kommun med grannkommuner är dock smittspridningen fortsatt stor.

I Munkedals kommun vecka 17 rapporterades 55 fall av covid-19, vilket ger jämförelsetalet (incidens) 52 fall per 10 000 invånare. Det är nästan samma höga nivå som vecka 16 då det rapporterades in 58 fall för kommunen.

 

Det är fortsatt stor spridning av covid-19 i Munkedals kommun, liksom i grannkommunerna Färgelanda, Lysekil och Sotenäs.

 

- Nu gäller det att alla gör rätt, unga som gamla, om vi ska få till minskad smittspridning och kunna hoppas på en sommar med färre restriktioner, säger Eva Lindhusen Lindhé, smittskyddsläkare i Västra Götaland. Tyvärr ser vi att Munkedal är en av de kommuner som har högst smittspridning i länet just nu, sett till antal invånare.

 

Äldreomsorgen i Munkedals kommun har i nuläget inga rapporterade smittfall i verksamheterna.

 

På Kungsmarksskolan är smittspridningen i nuläget låg och eleverna kommer att återgå till närundervisning från och med vecka 19.

 

På Munkedalsskolan finns tendenser till ökad smittspridning i vissa klasser, som kommer att få distansundervisning under några dagar.

 

Information till vårdnadshavare skickas ut via skolplattformen Unikum.

 

Ta del av statistik kring covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats

 

Provtagning covid-19

Via 1177.se kan man utan att behöva logga in, få en snabb överblick över vilka vårdcentraler som har bokningsbara tider för ett så kallat PCR-test.


Du som är minst 16 år har även möjlighet att beställa ett hemtest för egenprovtagning via Kry. Det är kostnadsfritt och du får ett test levererat hem till dig. Provsvaret kommer inom 48 timmar från det att du har tagit provet.

Läs mer på 1177.se


Information om vaccinationer

För aktuell information om vaccinationer, se 1177.se


Du hittar även information om vaccinationsläget på Västra Götalandsregionens webbplats


Hittar du inte svaret på din fråga om vaccinering på 1177.se kan du ringa till regionens telefontjänst som svarar på allmänna frågor kring vaccination mot covid-19 i Västra Götaland. Observera att de inte kan boka tid eller svara på medicinska frågor.
Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00 vardagar


Nationell telefonlinje om covid-19 på flera språk

Folkhälsomyndigheten har en telefonlinje som bemannas av hälsokommunikatörer och hälsoinformatörer som talar engelska, arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska och spanska.

 

Telefonlinjen på flera språk är ett samarbete mellan Folkhälsomyndigheten och regionerna. Linjen är öppen vardagar kl. 09:00 till 15:00. Om du ringer när linjen inte är öppen kan du lämna ett meddelande för att bli uppringd.

 

Telefonlinjen svarar endast på allmänna frågor om covid-19, testning och vaccination.

 

Telefonnummer: 08-123 680 00

 

Se även Folkhälsomyndighetens information på olika språk


Tipsa webbredaktionen