Publicerad:

Senast ändrad:

Smittspridningen minskar, men fortsatt viktigt att följa råd

Kartbild vecka 24 över Västra Götaland som visar antal fall per 10 000 invånare (färgskala).Förstora bilden

Kartbild vecka 24 över Västra Götaland som visar antal fall per 10 000 invånare (färgskala).

Spridningen av covid-19 fortsätter minska i Västra Götaland. Även antalet inneliggande med covid-19 på sjukhusen fortsätter nedåt. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska spridningen av covid-19.

– Vi vet att när människor umgås utanför sin lilla krets, på fester och liknande så sprids smittan vidare och nya smittkedjor startas. Med tanke på att vi står inför en av årets största festhelger, midsommarafton, är det viktigt att var och en kommer ihåg att vi fortfarande lever i en pandemi, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, VGR.

 

I Munkedals kommun vecka 24 rapporterades 2 fall av covid-19, vilket ger jämförelsetalet (incidens) 2 fall per 10 000 invånare.

 

Notera: Databasen Sminet, där smittfallen registreras, har senaste tiden varit tillfälligt nedstängd vid två tillfällen av säkerhetsskäl. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats. Statistiken för de sista veckorna ska därför tolkas med hänsyn till detta.


Ta del av statistik kring covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats

 

Information om vaccinationer

För aktuell information om vaccinationer, se 1177.se

 

Du hittar även information om vaccinationsläget på Västra Götalandsregionens webbplats

 

Hittar du inte svaret på din fråga om vaccinering på 1177.se kan du ringa till regionens telefontjänst som svarar på allmänna frågor kring vaccination mot covid-19 i Västra Götaland. Observera att de inte kan boka tid eller svara på medicinska frågor.


Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00 vardagar

Information om vad som gäller just nu

För en översiktlig information om vad som gäller kring förbud, råd och rekommendationer just nu – se krisinformation.se

Nationell telefonlinje om covid-19 på flera språk

Folkhälsomyndigheten har en telefonlinje som bemannas av hälsokommunikatörer och hälsoinformatörer som talar engelska, arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska och spanska.

Telefonlinjen på flera språk är ett samarbete mellan Folkhälsomyndigheten och regionerna. Linjen är öppen vardagar kl. 09:00-12:00 och 13:00-15:00. Om du ringer när linjen inte är öppen kan du lämna ett meddelande för att bli uppringd. Telefonlinjen svarar endast på allmänna frågor om covid-19, testning och vaccination.


Telefonnummer: 08-123 680 00

Se även Folkhälsomyndighetens information på olika språk


Tipsa webbredaktionen