Publicerad:

Senast ändrad:

Första spadtaget för ny bollhall i Munkedal

Fyra vuxna och ett barn tar gemensamt första spadtag vid en liten grushög. Fler personer syns i bakgrunden.

Första spadtaget för den nya bollhallen. Från vänster med spadar: Stellan Haraldsson, Loui Ingman, Håkan Sundberg, Jan Hognert, Emil Jensen.

Under onsdagen togs det första spadtaget för den nya bollhallen vid Kungsmarksskolan i Munkedal och markarbetena är nu i full gång. Den nya bollhallen, som kommer stå klar sommaren 2022, kommer bli ett efterlängtat tillskott både för kommunens föreningsliv och skolornas verksamheter.

Spadtaget genomfördes av kommunstyrelsens ordförande Jan Hognert och kommundirektör Håkan Sundberg från Munkedals kommun, samt regionchef Stellan Haraldsson och arbetschef Emil Jensen från byggföretaget Peab. Som extra hjälp vid spadtaget fanns även unge Loui Ingman, barn till en av Peabs projektmedarbetare, på plats.

 

Den nya bollhallen vid Kungsmarksskolan får en aktivitetsyta på 24 x 43 meter och blir utformad för idrottsaktiviteter som handboll, fotboll, innebandy, tennis, badminton med mera. Byggnationen, med en planerad investeringskostnad på 28 miljoner kronor, beräknas vara klar sommaren 2022.

 

Hallen, som byggs i anslutning till befintlig idrottshall, kommer inrymma fyra nya omklädningsrum, varav två tillgänglighetsanpassade – och aktivitetsytan kan delas av i två delar med hjälp av en skiljevägg.

 

Tre personer i reflexvästar och hjälmar utomhus, två blåa beachflaggor med kommunens logotyp syns i bild

Jan Hognert höll tal tillsammans med Håkan Sundberg och Stellan Haraldsson.


Jan Hognert, kommunstyrelsens ordförande i Munkedals kommun, var på plats för att delta i det första spadtaget vid Kungsmarksskolan.


— Jag är väldigt glad och nöjd över att vi nu äntligen kommit igång med byggnationen av den efterlängtade bollhallen, säger Jan Hognert. Under resans gång har det funnits flera perspektiv på vilken typ av hall vi skulle bygga, men jag tycker att vi nått en bra lösning som tillgodoser många av de behov som våra föreningar och verksamheter har.


Fördelar för föreningslivet

Vid spadtaget deltog även ett par av kommunens idrottsföreningar, som ser klara fördelar med fler bokningsbara tider i hallarna.

 

Porträttbild på två personer i blåa föreningtröjor utomhus

Jimmy Funevall och Markus Palmkvist från Dingle AIK.


Från Dingle AIK deltog Markus Palmkvist och Jimmy Funevall, ledare och styrelseledamöter i föreningen, som ser fram emot färdigställandet av bollhallen.

- En ny bollhall innebär fler bokningsbara tider vilket ger fler möjligheter till träning, cuper, evenemang, utökad barn- och ungdomsverksamhet med mera, säger Markus Palmkvist och Jimmy Funevall. Hallen är efterlängtad och vi ser inga problem med att fylla den med aktiviteter.


På plats från Munkedals IF fanns även Karina Bergman, ordförande och Claire Engström, ungdomssektionen.


- Det är fantastiskt roligt att byggnationen av bollhallen nu är igång, säger Karina Bergman. Under den mörka delen av året är futsal, som är en variant av inomhusfotboll, en stor del av vår verksamhet. I dagsläget är det ont om tillgängliga träningstider och ibland får vi boka halltider i andra kommuner. När den nya hallen är klar siktar vi på att kunna utöka våra verksamheter kring futsal - särskilt för yngre åldrar.


Porträttbild på två personer. En orange grävmaskin syns i bakgrunden.

Karina Bergman och Clarie Engström från Munkedals IF.


Markarbetet vid Kungsmarksskolan är redan påbörjat och den nya bollhallen beräknas stå klar under sommaren 2022.