Publicerad:

Senast ändrad:

Christoffer Rungberg tillträder som kommunalråd i Munkedals kommun

Porträttbild av en person utomhus

Christoffer Rungberg

Den 1 september tillträder Christoffer Rungberg som kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunalråd, i Munkedals kommun efter beslut i kommunfullmäktige i juni. Han ersätter därmed Jan Hognert, som beslutat att avsäga sig de båda uppdragen. 

- Jag känner mig privilegierad och ödmjuk över att ha fått förtroendet från fullmäktige, säger Christoffer Rungberg. Men jag är även beslutsam inför uppdraget och väl medveten att det är hårt arbete som krävs i min nya roll, särskilt som vi är mitt i en mandatperiod med ett kommande val nästa år.

Jan Hognert, som valt att med ålderns rätt avsäga sig uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd, behåller dock sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen.

- Jag är glad över kommunfullmäktiges beslut och är övertygad om att Christoffer kommer att axla sin roll på bästa sätt, säger Jan Hognert.

Christoffer Rungberg bor med sin man i Dingle, men de planerar att inom kort flytta till en villa strax utanför Munkedal. Fritiden kantas av träning, friluftsliv, promenader med hunden, resor och matlagning. Under de senaste åren har dock det politiska intresset blivit en allt större del av vardagen.

- Nu ser jag fram emot det politiska arbetet i kommunstyrelsen. Vi har många frågor som behöver behandlas och först ut är budget 2022, säger Christoffer Rungberg. Vi ska även fortsätta arbetet med att höja resultaten i skolan, tillsammans med motiverade pedagoger och elever som ges förutsättningar att ta till sig ny kunskap.