Publicerad:

Senast ändrad:

Krisberedskapsveckan 2021 i Munkedals kommun - Du är en del av Sveriges beredskap

Transparent plastlåda med etiketten "krislåda" fylld med matvaror med lång hållbarhet

Krisberedskapsveckan, 27 sep – 3 okt, är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Som privatperson kan du själv förbereda dig för att klara en besvärlig situation bättre. Under kommande vecka genomförs flera olika aktiviteter i kommunen på temat krisberedskap.

För att uppmärksamma krisberedskapsveckan och vikten av att beredskap inför kriser i samhället genomför Munkedals kommun flera olika aktiviteter på temat.


Bland annat kommer Ung Fritid ha olika aktiviteter för ungdomar som filmvisning och samtal om källkritik, hemberedskap och förevisning kring brandsäkerhet. Högstadiet kommer också att ha quiz på temat.


Du som privatperson är en viktig del i beredskapen - och du har möjlighet att ta del av krisberedskapsveckan i Munkedals kommun på följande sätt.


  • Ta del av bibliotekets utställning och litteraturtips kring tema kriser på kommunhuset Forum
  • Affischtävling, där du kan söka upp krisberedskapsaffischer på olika orter och vara med i en tävling om en vevradio. Mer information om tävlingen (länk ej aktuell längre)
  • Träffa räddningstjänsten och Frivilliga resursgruppen, FRG, på Centrumtorget i Munkedal torsdag 30 sep kl.16:00—18:00
  • Vandring med Vuxna i rörelse torsdag 30 sep kl. 18:00 med start vid Fritidsgården, Bruksvägen 6, med visning av vad du kan ha din krislåda
  • Hämta broschyren "Om krisen eller kriget kommer" på kommunhuset Forum


Demokratin 100 år - Demokratistuga i Göteborg


I år fyller demokratin 100 år! Detta firas genom att låta en demokratistuga turnera genom Sverige hela 2021. Den 29 september till den 3 oktober står Länsstyrelsen i Västra Götaland värd för stugan och bjuder in till ett evenemang fullspäckat med kunskapshöjande aktiviteter. Veckan sammanfaller med krisberedskapsveckan.


Läs mer om demokratistuganUppdatering 2021-10-26: Länk till mer info om tävlingen är borttagen på grund av att den inte är aktuell längre.
Tipsa webbredaktionen