Första spadtaget för ny förskola i Munkedal

Tre personer som håller en spade med tre skaft.Förstora bilden

Vid spaden, från vänster: Karin Blomstrand, Christoffer Rungberg och Ylva Morén.

I fredags var det dags att ta första spadtaget för den nya förskolan på Brudås i Munkedal. Spadtaget genomfördes av Munkedals kommun tillsammans med byggföretaget Brixly. 

Vid spadtaget deltog bland andra barn- och utbildningsnämndens ordförande Karin Blomstrand, kommunstyrelsens ordförande Christoffer Rungberg, kommundirektör Ylva Morén, samt arbetschefen för Brixly, Staffan Call. På plats var även förskolebarn från den närliggande förskolan.


 

Den nya förskolan på Brudås, med namnet Skogsbackens förskola, kommer att få fem avdelningar med plats för cirka 90 barn, samt ett tillagningskök. Förskolan planeras att stå klar i början av sommaren 2023.


En stor del av utemiljön utgörs av naturmark, där skogsmiljön till stor del bibehålls med vissa anpassningar. Området närmast byggnaden blir mer iordningställd med bland annat lekytor, odlingar, samlingsplatser och en liten cykelslinga.

 

Ett barn som leker i en grushög. I bakgrunden syns beachflaggor.Förstora bilden

Den stora grushögen engagerade även de yngre deltagarna.


- Det känns jätteroligt att vi påbörjat byggnationen av en ny förskola i Munkedal, då det finns ett stort behov av förskoleplatser, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Karin Blomstrand. Nu har även arbetet kring renovering och tillbyggnad av Dingle förskola, samt de nya lokalerna för Hedekas förskola inletts.

 


Situationsplan karta Brudås nya förskolaFörstora bilden

Situationsplan för den nya förskolan.