Chattroboten Kommun-Kim svarar på dina frågor dygnet runt

I november förra året lanserade Munkedals kommun en chattrobot på munkedal.se som kallas Kommun-Kim. Kommun-Kim styrs av artificiell intelligens och kan svara på enklare frågor kring kommunens verksamheter dygnet runt.

Tekniken bakom chattroboten bygger på artificiell intelligens som guidar frågeställaren med svar och hänvisningar inom olika ämnen, som exempelvis när biblioteken har öppet eller olika läsårstider grundskolan har.


Kommun-Kim lär sig nya saker hela tiden och används idag av 16 kommuner, bland annat Uddevalla, Tjörn och Stenungsund.

Hur gör jag?

Kommun-Kim hittar du nere i höger hörn på webbplatsen munkedal.se – klicka på Kim för att starta en konversation.


Du som besökare kan ge Kommun-Kim tumme upp eller tumme ner utefter hur nöjd du är med svaren och därigenom bidra till att Kim förbättras över tid.


Kommun-Kim är ett komplement till kommunens vanliga informationsvägar – och om Kim inte kan svara på en fråga är du alltid välkommen att kontakta kommunens Medborgarcentrum.

Vad är en chattrobot?

Kommun-Kim är en chattrobot, även kallad chatbot, som bygger på artificiell intelligens, ofta förkortat AI. Via en textchatt tolkar Kommun-Kim frågeställningar från besökare på munkedal.se och ger svar utifrån ett stort antal inmatade hänvisningar och svar. Tack vare den artificiella intelligensen lär sig Kommun-Kim hela tiden att bli bättre på att tolka inkomna frågor och ge relevanta svar.