Välbesökt kalasinvigning av Hedekas bibliotek

Bildcollage med barnföreställning och bandklippning vid invigning

Under lördagen den 23 april blev det kalas i flera bemärkelser när Hedekas nya bibliotek invigdes. Dagen inleddes med en fullsatt familjeföreställning med namnet Kalaset, av Kulturbyrån Gira. Därefter var det dags för invigning och tårtkalas, där kultur- och fritidsnämndens ordförande Martin Svenberg Rödin, med hjälp av ungdomar från Ung Fritid, klippte bandet till bibliotekets nya lokaler.

Anders Zettergren, förste bibliotekarie i Munkedals kommun, är glad över att verksamheten i Hedekas nu öppnat, även om inte alla rutiner ännu är på plats.

- Både familjeföreställningen och invigningen var välbesökta och många passade på att låna böcker i den nya utlåningsmaskinen, berättar Anders Zettergren. Vi håller fortfarande på med de sista tekniska detaljerna för att få igång Meröppet-konceptet – där låntagare själva kan öppna biblioteket och låna böcker, men vi har inledningsvis öppet med bemanning måndagar kl. 13-17.

Under försommaren kommer biblioteket att vidareutveckla konceptet i lokalerna - där Ung Fritid även kommer att starta upp fritidsgårdsverksamhet.

Läs mer om Meröppet på bibliotekens gemensamma webbplats.