Publicerad:

Senast ändrad:

Tänk Om

Bild på "Tänk om"s logga. Loggan är en rektangel med rundade hörn med texten "Tänk Om" i. Bakgrunden är starkt rosa och texten är vit. Under loggan syns texten "www.tänkom.nu" i svart text mot en vit bakgrund.

Har du en tonåring hemma? Så här i skolavslutningstider vill vi påminna om att det är viktigt att sätta gränser när det gäller alkohol. På tänkom.nu hittar du tips på hur du kan få till ett bra samtal med din tonåring.

En nära relation mellan dig och din tonåring skapar bättre förutsättningar för ett bra samtal – då kan ni skapa en gemensam överenskommelse om att det faktiskt inte är okej att tonåringar dricker alkohol.

 

Var beredd att lyssna och diskutera med din tonåring snarare än att diktera villkoren. Då skapar du bra förutsättningar för ett givande samtal. Så sänk garden och kom ihåg att du är den viktigaste personen i din tonårings liv (trots att det inte alltid känns så).

 

I den här filmen från tänkom.nu finns tre tips till dig som tonårsförälder:tänkom.nu kan du läsa mer om unga och alkohol.
Tipsa webbredaktionen