Publicerad:

Senast ändrad:

Yrkesmässa för årskurs 9

Vy ovanifrån över en foajé med många människor som står vid olika informationspunkter.

Under onsdagen arrangerade Kungsmarksskolan i samverkan med näringslivsutvecklaren en yrkesmässa för årskurs 9 i Kommunhuset Forum i Munkedal. Flera representanter från det lokala näringslivet tillsammans med bland annat Polisen deltog.

Dagen började med att eleverna fick träffa olika företag i grupper där de fick uppdrag att utföra, till exempel lägga golv. Efter lunch fick eleverna möjlighet att prata med företagen samt göra en yrkesquiz.

 

Några personer lägger golv.


– Syftet med en yrkesmässa är att synliggöra olika yrken för eleverna, säger Yvonne Silkehammar, studie- och yrkesvägledare på Kungsmarksskolan. Yrkesmässan är en av flera aktiviteter inför gymnasievalet.


Två kvinnor som är glada.

Studie- och yrkesvägledare Yvonne Silkehammar och näringslivsutvecklare Ulrika Larsson.

– Företagen står inför utmaningar vad gäller kompetensförsörjning i framtiden och därför behöver näringslivet och skola samverka i aktiviteter, varav yrkesmässan är en. Vi arbetar för att det blir en återkommande mässa varje höst, säger Ulrika Larsson näringslivsutvecklare i Munkedals kommun.


Bildspel från dagen.

 

Under onsdagskvällen arrangerade Munkedals kommun även en gymnasiemässa i kommunhuset. Då fick ungdomar tillsammans med vårdnadshavare möjlighet att träffa ett flertal av Fyrbodals gymnasieskolor som gav information om utbildningar och svarade på frågor.