Publicerad:

Senast ändrad:

112-dagen uppmärksammas i hela Europa

I mörkblått och ljusblått står det SOS Alarm. Till vänster syns en ikon som liknar en pil som pekar mot texten.

Visste du att 112 är ett gemensamt nödnummer för hela EU? Det betyder att du kan ringa 112 var som helst i hela EU och få hjälp i en akut nödsituation. SOS Alarm uppmärksammar 112-dagen varje år den 11 februari (11/2) med syftet att öka kunskapen kring det gemensamma nödnumret. I år bjuder SOS Alarm även in allmänheten till det digitala eventet 112-dagen, fredagen den 10 februari, där aktuella frågor inom samverkan, beredskap och den gemensamma larmkedjan tas upp.

Digitalt event – även för allmänheten

Samtidigt bjuder SOS Alarm också in beslutsfattare, blåljusaktörer och närliggande verksamheter till ett event: 112-dagen. Eventet erbjuder talare, föredrag och samtal som lyfter relevanta och aktuella frågor inom samverkan, beredskap och den gemensamma larmkedjan.


I samband med 112-dagen delas även det årliga 112-priset ut. Se filmer om tidigare pristagare


Eftersom 112-dagen är ett digitalt event öppnar SOS Alarm även upp för allmänheten. Är du privatperson med intresse för 112-frågor, eller arbetar i en närliggande verksamhet, så är du välkommen att anmäla dig.


Eventet är kostnadsfritt.


Läs mer och anmäl dig på SOS Alarms webbplats112-dagen är ett initiativ av European Emergency Number Association (EENA) och infördes 2009.
Tipsa webbredaktionen