Publicerad:

Senast ändrad:

Håll Bohuslän rent

Affisch med stiliserad skärgård men två öar, havsvågor, moln och en stor sol. På den närmaste ön sitter en stor måsfågel. Till vänster om öb syns ett sjömärke. I text står det Tack för att du tar hand om ditt skräp! Please don´t litter! Together we'll keep Bohuslän tidy. Tillsammans gör vi skillnad. Läs mer om hur du kan bidra på hallbohuslanrent.se. Längst ned i höger hörne syns Håll Bohuslän rents logga, text samt stiliserad skog samt blänk av skogen ovan och nedanför texten. Allra längst ned står det Medlem i Håll Sverige rents nätverk för kommuner.

Vill du också vara med och bidra till ett renare och finare Bohuslän? Då är du i gott sällskap. Västkuststiftelsen, Håll Sverige Rent, Turistrådet Västsverige och Bohusläns kommuner har gått samman i satsningen Håll Bohuslän Rent. Tillsammans kan vi hålla skräpet borta från vår vackra natur. I Munkedals kommun kan du även i år hämta strandstädar-kit på flera platser.

Hämta ett gratis strandstädarkit

I sommar kan du hämta gratis strandstädarkit, med allt som gör dig redo för strandstädning. I Munkedals kommun kan du hämta strandstädarkit på följande platser:

  • Medborgarcentrum i Kommunhuset Forum, Munkedal
  • Saltkällans badkiosk
  • Gårviks kiosk
  • Restaurangen Torreby Slott
  • ICA Nära Arwidssons, Hällevadsholm


Här kan du se övriga platser i Bohuslän där du kan hämta strandstädarkit.

Strandstädarkartan

För att underlätta strandstädningen för alla som deltar finns det digitala kartverktyget Strandstädarkartan. Där kan du till exempel markera var du plockat skräp och sedan få hjälp med upphämtning. Här kan du också se eller göra en markering över var det är skräpigt just nu.


Ladda ner appen där appar finns eller besök Strandstädarkartans webbsida.

Var lämnar jag påsar och säckar?

Ta med dem eller markera i appen Strandstädarkartan så hämtas de inom 14 dagar.

Mer information

hallbohuslanrent.se hittar du mer information och inspiration om hur du kan vara med och bidra.

Tipsa webbredaktionen