Publicerad:

Senast ändrad:

Gör en väsenkarta på biblioteket

Illustration av en ung person som ligger och sover i en glänta. Personen har ett svärd och en ryggsäck med sig. Text: Sommarboken - bland hjältar och väsen. 

Sommarboken är ett läsfrämjande biblioteksprojekt som vill uppmuntra barn mellan 8 och 12 år till lustfylld läsning under sommaren, årets tema är "Bland hjältar och väsen". Runt om i kommunen har bibliotekarierna gömt olika väsen som du kan leta efter – samla och var med i bibliotekets tävling! Den här och nästa vecka kan du även skapa en väsenkarta tillsammans med bibliotekarierna.

Väsenpromenad

Under hela sommarlovet kan du gå tipspromenad på biblioteken och hitta väsen runt om i hela kommunen.


Vill du vara med i vår utmaning?

Samla tio väsen som finns på olika platser i kommunen och vinn en bok!


En del väsen trivs bäst vid vatten, andra bor helst i skogen eller bland stenar. Följ biblioteken i Munkedals kommuns instagramkonto @bibliotekenimunkedal för ledtrådar.


Vill du ha en extra utmaning kan du också hitta väsen i våra grannkommuner, samma väsen finns i Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanum.


Vill du veta mer om väsenvandringen eller Sommarboken, fråga på ditt bibliotek. Öppettider och kontaktuppgifter hittar du på bibliotekets webbplats.

 

Gör en väsenkarta

Tillsammans med bibliotekarierna pratar ni om vad ni läst under sommaren och gör en väsenkarta tillsammans.


Biblioteket bjuder på fika. Ingen anmälan behövs.

  • Torsdagen den 10 augusti, kl.14:00-15:00, Munkedals bibliotek
  • Torsdagen den 17 augusti, kl. 09:00-10:00, Hällevadsholms bibliotek
  • Torsdagen den 17 augusti, kl.14:00-15:00, Hedekas bibliotek

 

Sommarbokenpåse

Om du inte kunde vara med på någon av Sommarboksträffarna i juni går det bra att hämta ut en Sommarbokenpåse på Munkedals bibliotek under hela sommaren så länge lagret räcker.

Öppettider och kontaktuppgifter hittar du på bibliotekets webbplats.