Publicerad:

Senast ändrad:

Yrkescafé och Månadens yrke

Mot en blå himmel står ett glatt barn i flygarmundering och håller ut armarna.

I september startade Månadens yrke hos Ung Fritid och Yrkescaféet på Kungsmarksskolan. Aktiviteterna är en samverkan mellan skolan, fritidsgården och näringslivet som ger ungdomar möjlighet att träffa företagare från olika branscher.

– Syftet är att synliggöra olika yrken för ungdomarna för att förhoppningsvis underlätta gymnasievalet. Det är också en av flera aktiviteter i arbetet att säkra framtidens kompetensbehov, säger Ulrika Larsson, näringslivsutvecklare på Munkedals kommun.

 

Först ut hos Ung Fritid var Mikael Andersson från ICA Munkedalshallen. Han berättade om sin resa från skolan till ICA handlare samt om olika yrkesroller inom dagligvaruhandeln.

Det första yrkescaféet på Kungsmarksskolan gästades av kommundirektör Ylva Morén som pratade om framtidsdrömmar och gymnasieval med ungdomarna.

– Vi ser ett stort intresse från ungdomarna och arbetar för att erbjuda en bredd av yrken. Jag hoppas också att vi kan överraska dem med några ovanliga val, avslutar Ulrika Larsson.

Vill ditt företag vara med anmäler du det till näringslivsutvecklare Ulrika Larsson via e-post ulrika.larsson2@munkedal.se eller telefon 0524-181 76.Tipsa webbredaktionen