Publicerad:

Senast ändrad:

Välbesökt dag för seniorer om säkerhet på internet

I en sammanträdeslokal sitter många äldre personer runt ett stort bord och ser på en webbföreläsning som sänds på en projektorduk.

I fredags, den 13 oktober, ordnade biblioteket i Munkedal en dag för seniorer som handlade om hur man kan tänka mer säkert på internet. Dagen var välbesökt, många ville lära sig att tänka mer säkert och få hjälp med it-tekniska frågor.

Dagen riktade sig främst till seniorer och alla som erbjuder digitalt stöd till äldre och är ett samarbete mellan bland annat Internetstiftelsen, Polisen och seniorföreningar.

 

– Den här dagen var väldigt lyckad och rolig då det kom så många som var intresserade av säkerhet på internet. Det är jätteviktigt att informera då bedrägerier på nätet ökar snabbt. Då måste biblioteken som samhällsbärare hjälpa till och nå ut till främst seniorer som kanske inte är så vana vid att använda internet, säger Lena Hammargren, på Munkedals bibliotek.

 

Två glada personer med mörkgröna t-shirts där det står Digital idag på. I bakgrunden syns en webbföreläsning med flera personer i publiken.

Anders Zettergren och Lena Hammargren på Munkedals bibliotek höll i dagen.

Filmvisningen av "Bli en säkrare och mer medveten internetanvändare!" var välbesökt med många som ville lyssna på hur man med enkla medel kan få en säkrare vardag.

 

På eftermiddagen var det dags för bibliotekets återkommande IT-café som vanligtvis är på onsdagar.


Besökarna fick även möjlighet att prova på VR-glasögon med besök på Internationella rymdstationen och digitala musikinstrument. Det var även många som var intresserade av att kunna läsa tidningar kostnadsfritt via PressReader.

 

På ett bord ligger broschyrer på olika språk som handlar om Tänk säkert - Så undviker du att bli lurad på nätet.

Tipsa webbredaktionen