Publicerad:

Senast ändrad:

Nationaldagen firades i Munkedal Folkets Park

Med sång, musik och tal firades Sveriges nationaldag i Munkedals Folkets Park. Priser och stipendier delades ut och ett nytt naturreservat invigdes.

Munkedals Blåsorkester spelade för besökarna och kommunstyrelsens ordförande Louise Skaarnes hälsade alla med ett välkomsttal.

 

Under högtidliga former invigdes det nya naturreservatet Örekilsälven med bandklippning av Louise Skarnees. Årets ambassadör Carina Charlesson höll ett högtidstal.

 

Sångerskan Maja Karlsson sjöng Sveriges nationalsång och Jubileumsorkestern bjöd på en rad hits från musikåret 1974 under sin jubileumskonsert.

 

Under nationaldagsfirandet i Munkedals Folkets park delades det även ut priser för bland annat civilkurage, folkhälsa, kultur och insatser inom fritidsområdet.

Blåsorkester som spelarFörstora bilden

Munkedals Blåsorkester spelade i Munkedal Folkets Park på Sveriges nationaldag.

Jubileumsorkestern uppträderFörstora bilden

Jubileumsorkestern spelade låtar från 1974.

En flicka håller i en svensk flagga.Förstora bilden

Både gammal och ung firade Sveriges nationaldag i Munkedal.

Kommunstyrelsens ordförande Louise Skaarnes invigde naturreservatet Örekilsparken genom att klippa ett invigningsband.Förstora bilden

Kommunstyrelsens ordförande Louise Skaarnes invigde naturreservatet Örekilsparken genom att klippa ett invigningsband.

Årets ambassadör Carina Charlesson höll ett högtidstal.Förstora bilden

Årets ambassadör Carina Charlesson höll ett högtidstal.

Maja Karlsson sjöng Sveriges nationalsång.Förstora bilden

Maja Karlsson sjöng Sveriges nationalsång.

Pristagare och stipendiater

De tre pristagarna för civilkuragepriset bröderna Thomas Eriksson, Daniel och Sebastian Göransson.Förstora bilden

Bröderna Daniel Göransson, Sebastian Göransson och Thomas Eriksson.

Civilkuragepriset

Civilkuragepriset 2024 tilldelas brödratrion Thomas Eriksson, Daniel och Sebastian Göransson för deras viktiga engagemang kring att motverka ofrivillig ensamhet, genom att öppna upp sitt hem och erbjuda gemenskap vid högtider.

En pristagare som håller ett diplom.Förstora bilden

Anders Sandblom från SPF Seniorerna Sörbygden tog emot priset.

Folkhälsopriset

Folkhälsopriset 2024 tilldelas SPF Seniorerna Sörbygden för att de arrangerar och medverkar till många olika aktiviteter som leder till social samvaro och fysisk aktivitet för de äldre. De skapar förutsättningar för en utvecklande och innehållsrik tillvaro.

Kurt WiklanderFörstora bilden

Kurt Wiklander fick Kulturpriset 2024.

Kulturpriset

Kulturpriset 2024 tilldelas Kurt Wiklander för framstående och långvarigt musicerande som tonsättare, pianist och organist som lyft fram den klassiska musiken. Som organist med en teknik utöver det vanliga med god gestaltningsförmåga har Kurt Wiklander konserterat i flera europeiska länder.

Elisabeth
Wiklander.Förstora bilden

Elisabeth Wiklander.

Kulturstipendium

Elisabeth Wiklander tilldelas kulturstipendium 2024. En prisbelönt och framstående cellist och sångerska som varit verksam i både Nederländska Philharmonic Orchestra och London Philharmonic Orchestra. Genom arbetet som församlingsmusiker i Foss vidareutveckla musikverksamheten i kommunen.

Johan KällmanFörstora bilden

Johan Källman.

Kulturstipendium

Johan Källman tilldelas kulturstipendium 2024, för vidareutveckling av sitt konstnärskap inom ljus- och bildkonsten.

Johanna
Andersson.Förstora bilden

Johanna Andersson.

Kulturskolans Musikstipendium

Johanna Andersson tilldelas Kulturskolans Musikstipendium 2024 för sin alltid sprudlande positiva energi och förmåga att inspirera andra med glädje och gemenskap.

Niana De GraaffFörstora bilden

Niana De Graaff.

Kulturskolans stipendium

Niana De Graaff tilldelas Kulturskolans stipendium 2024. Ett stort engagemang som bidragit till att lyfta och inspirera andra, med siktet inställt mot vidare studier i scenkonst.

Axel
Andersson.,Förstora bilden

Axel Andersson.

Fritidspris: Prestation

Axel Andersson tilldelas fritidspris - prestation 2024. Kör trial i Sotenäs trial club, en talang som tagit steget upp i Sverigeeliten

Emil GabrielssonFörstora bilden

Emil Gabrielsson.

Fritidspris: Ledare betydande insats

Emil Gabrielsson tilldelas Fritidspris - Ledare betydande insats 2024. Assisterande tränare på Valhall Boxningsklubb Emil Gabrielsson, som engagerat fler ungdomar än tidigare under klubbens tidigare 10 års existens, har utfört ett jätte arbete i att föra föreningen framåt och fått den att växa.
En omtyckt ledare som lägger ner mycket av sin tid åt planering av träningar samt resor till olika tävlingar för att kunna bidra mer till våra boxares utveckling inom sporten.

Svante DavidssonFörstora bilden

Svante Davidsson.

Fritidspris: Ledare förtjänstfull insats

Svante Davidsson tilldelas Fritidspris - Ledare förtjänstfull insats 2024. En riktig trotjänare och eldsjäl i Svarteborgs FK. Svante Davidsson har varit aktiv i föreningen i många år och haft många olika funktioner. Han har varit tränare i såväl fotboll som innebandy och lagledare i B-laget i många år och han är fortfarande aktiv som spelare i C-laget. Svante är medlem i fotbollsutskottet där han bland annat ansvarar för inköp av material. Han var en av dem som möjliggjorde att Svarteborgs FK fick en konstgräsplan och han har huvudansvar för att sköta den. Som lastbilsägare ställer han ofta upp och fraktar allehanda saker som föreningen behöver. Svante har också varit drivande i arbetet med att restaurera motionsspåren, något som kommer alla tillgodo. Han är delaktig i skötsel och underhåll av klubbstugan på Sjövallen samt gräsytorna. Svante är ovärderlig för Svarteborgs FK. Han ställer inte bara upp i ur och skur utan gör det också alltid med ett gott humör.

Per-Åke BlomqvistFörstora bilden

Per-Åke Blomqvist.

Fritidspris: Ledare förtjänstfull insats

Per-Åke Blomqvist (känd under namnet Sigge) tilldelas Fritidspris - Ledare förtjänstfull insats 2024. Han har under senaste 30 åren spenderat mycket av sin vakna tid på Skogsvallen och även resterande ishallar inom regionen för att säkerställa och hjälpa ungdomsverksamheten framåt genom att ställa upp som funktionär, köra ismaskinen, slippa skridskor, vara aktiv inom flera av lagen och greja med allt där mellan som behövde göras på Skogsvallen och under många år samt att han under flera av de åren alltid var den personen som öppnade ishallen på morgonen och låste den på kvällen.

Tipsa webbredaktionen