Munkedals kommunvapen

Press- och informationsmaterial

Kommunvapnet som består av en blå sköld med en vit pergamentsrulle och en vit fjäder som är korslagda över skölden.

Munkedals kommuns kommunvapen

Du som producerar trycksaker med mera åt Munkedals kommun och behöver använda dig av kommunens logotype och grafisk manual, kan här ladda ner olika varianter av vårt kommunvapen samt vår grafiska manual för Munkedals kommun, som beskriver i detalj hur kommunens grafiska profil ska användas.

Kommunvapnet

År 1980 antog kommunen ett av Riksarkivets heraldiska sektions förslag till vapen. Förslaget har som huvudattribut en gåspenna korsad med en pappersrulle. Ur Statens heraldiska nämnds protokoll 1980-09-18, § 7.

Vapnet får följande beskrivning:
"I blått en gåspenna korsad med en pappersrulle, allt av silver."

Pappersrullen symboliserar Munkedals gamla papperstillverkning och gåspennan anknyter till premonstratenserorden, den munkorden som hade sitt kloster i Dragsmark och som i gamla tider hade en utgård i Örekilsälvens dalgång.

Kommunvapnet är kommunens officiella symbol. Vapnet får inte förfalskas eller användas felaktigt. Tillstånd att använda kommunens vapen lämnas av kommunchefen efter skriftlig ansökan.

Kommunens logotyp

Kommunlogotypen är kommunens officiella logotyp. Denna logotyp får inte förfalskas eller användas felaktigt. Tillstånd att använda kommunens logotyp lämnas av kommundirektören efter skriftlig ansökan.

Gåspennan

Gåspennan anknyter till premonstratenserorden, den munkorden som hade sitt kloster i Dragsmark och som i gamla tider hade en utgård i Örekilsälvens dalgång. Används på kuvert, brevpapper med mera.

Kläder

Även kläder är viktiga bärare av Munkedals kommuns profil. För placering med mera, se vår grafiska manual i rutan relaterad information.

Senast ändrad: 2018-10-22

Felanmäl bristande tillgänglighet:

webbredaktion@munkedal.se

SOCIALA MEDIER

Tre sociala mediers ikoner. Facebook med ett litet f på en mörkblå cirkel. Instagram med en stiliserad kamera i vita linjer på en mångfärgad cirkel. Twitter med en vit flygande fågel på en ljusblå cirkel.