Jennifer Stigsson

Foto på en kvinna.

Undersköterska inom LSS/gruppboende

Kommer ursprungligen i från Kungsbacka i Göteborg men flyttade till Munkedals kommun 2003. Munkedal passar mitt intresse för hästar och idag har jag en mindre hästgård med fyra hästar och två hundar.

 

Jennifer, berätta om din karriär
‑ Jag fick jobb i kommunen 2006 direkt efter studenten. Arbetade som vikarie inom barnomsorgen där jag tidigt fick jobba med barn med särskilda behov i olika former. Idag jobbar jag på serviceboende med brukare utav den yngre generationen.

 

Vad innebär ditt arbete?
‑ Mycket i mitt jobb bygger på att ha en god relation med mina brukare, där det är mycket viktigt att jag har ett professionellt förhållningssätt gentemot brukaren för att den denne ska känna trygghet och tillit för mig som personal. Jag finns där för att bland annat skapa möjlighet och att hjälpa dem i vardagen samt planera både kultur och fritid.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?
‑ Det är en fantastisk känsla att kunna sätta guldkant på någons vardag. Jag tycker att jag har en trygg arbetsgrupp med trevliga arbetskamrater där vi alla inspirerar varandra. Vi vågar att ge varandra positiv och negativ feedback för att komma framåt både i verksamheten men även som individ.

 

Vilka utmaningar ser du framöver?
‑ Vi har idag en samlingslokal för socialt samspel brukarna emellan. Här jobbar vi med att bland annat att besöka andra verksamheter för att för att se hur de jobbar och ta goda råd, då det exempelvis lätt kan bli brist i kommunikation brukare emellan. Var och en önskar uppmärksamhet samt bekräftelse från personal.

 

Alla som bor i en servicebostad har rätt till att bruka en samlingslokal just för det sociala samspelet.
Vi har fått mycket goda resultat och kan se en fantastisk utveckling sedan vi började att jobba med våra brukare mer som individ än som grupp.

 

Hur upplever du ledarskapet?
‑ Det bästa är att få tänka stort och utanför ramarna men samtidigt organiserat och strukturerat. Att alltid ha ett syfte varför man gör som man gör. Vi har lite sjukfrånvaro i min grupp och jag är trygg i att ha en arbetsgivare som har en rehabplan när det krävs.

 

Jag har haft en fantastisk chef som nu tyvärr slutar efter 16 år och går vidare för att pröva något nytt. Men hon lämnar en stark och trygg grupp där vi har samma värdegrund med att vi finns där, för att alltid sätta brukaren i fokus. Jag har fått flera olika uppdrag utav mina chefer som varit enormt utvecklande och jag är enormt tacksam över att ha fått validering ut av kommunen till att få ta min utbildning som undersköterska. Jag känner mig otroligt uppskattad och skulle inte vilja söka mig vidare då den kompetensutveckling jag fått ger mig stora utvecklingsmöjligheter i en organisation med en bra ledning.

Varför ska man flytta till Munkedal?
‑ Munkedal är en charmig kommun nära till kustsamhällen men även centralt.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Linda Gistedt