Magnus Eriksson

Foto på en man.

Köksmästare

Jag kommer ursprungligen från Dalarna men är uppvuxen i Trollhättan. Jag har ”kockat” runt en hel del, mellan Gävle och Eslöv brukar jag säga när någon frågar. Bor idag i Uddevalla med sambo och två bonusbarn. Har en dotter på 20 år som bor i Göteborg. Vi söker vårt drömhus i Munkedal och kommer att flytta till kommunen när vi hittar rätt hus.

 

Magnus, berätta om din karriär
‑ Jag har lång erfarenhet som kock, köksmästare och restaurangchef. Jag har jobbat på krogar, restauranger och drivit eget under 35 år. Jag har även under en period varit förtroendevald i Kommunal, Sektion Uddevalla.

 

Vad innebär ditt arbete?
‑ Jag jobbar nära min kostchef Gunilla Martinsson och vi ansvarar för 14 enheter som omfattar äldreboende, skola och förskola. Vi har tät kontakt med enheterna. Det kan gälla personal eller inköpsfrågor. Det kan också vara att man behöver stöd i en fråga, eller vill ha någon att ”bolla” med. Vi vill finnas där för personalen så att de känner sig trygga i sin roll. Det är otroligt viktigt att enheterna mår bra, att vi får personalen att känna vinningen i det de gör och att ge dem en bra arbetsmiljö.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?
‑ Jag har mitt drömjobb. Inte bara får jag jobba som köksmästare utan även med det jag brinner mest för: att få hjälpa till att utveckla människor, se dem växa med ansvar och förtroende. När vi mår bra, presterar vi bra och kan känna oss stolta över jobbet vi gör. Det ger även bra ekonomiskt resultat.

Här i Munkedal sätter vi viktiga frågor som klimat och miljö på dagordningen, något som ligger mig varmt om hjärtat. När vi hör elever som talat om för sina föräldrar i frukt och grönt disken vad som får stoppas i matkorgen vet vi att vi är på rätt väg.

 

Vilka utmaningar ser du framöver?
‑ Jag tänker vinning istället för utmaning. Jag älskar att få inspirera och få människor att må bättre. Ordet vinning är otroligt viktigt för mig för. Det inspirerar, motiverar och skapar förståelse för vart vi är på väg och vad som behövs för att nå dit.

 

Hur upplever du ledarskapet?
‑ Jag jobbar nära min chef och ser henne både som kollega och chef. Hon är en fantastiskt driven och bra människa och ledare. Det gör att vi kommer snabbt vidare i och med att vi alltid drar åt samma håll. Med Munkedal som arbetsgivare och en ledare som min finns inga stora hinder, vi ser lösningar och vinning istället för problem.

 

Fördelen att jobba inom en mindre kommun är att beslutsvägarna är mycket kortare. Här handlar det om att snabbt kunna ta beslut hitta lösningar och komma vidare. Här får jag utvecklas och jobba med frågor som jag brinner för.

Varför ska man flytta till Munkedal?
‑ I Munkedals kommun vill vi våra invånare det bästa, vi har ett helhetstänk på miljön och jobbar klimatsmart samtidigt som vi vill gynna de företag som idkar verksamhet i Munkedals kommun. Till exempel genom att hitta lokala leverantörer för till exempel fisk, färskt bröd och råvaror som är närodlat. Vi vill att man ska känna sig välkommen till Munkedals kommun och att man ska ha råd att bedriva sin verksamhet här.

 

Kom hit och se själv!

Senast ändrad:

Sidansvarig: Linda Gistedt